Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 28., kedd

Ember! Te ...

Ember! Te normális vagy? Átgondoltad te azt, hogy mit cselekszel?  Ember! Te "állat"!
Tényleg az ember a legnagyobb állat!
És a legkártékonyabb is!
Igen! Ez az aminek látszik! Egy mikrohullámú.
Igen! Ami mögötte látszik az meg az erdő!
Mikrohullámú sütő és méretre nem is a legkisebb fajta. Mérete ellenére sem szúrom ki a bokor alatt, ha már nem sötétedéskor jövök kifelé és a reflektor fényében villant egyet. Túl nagyot villant! nagyobbat mint egy hasaló róka szeme, vagy egy darab alufólia. Rákormányoztam, ráirányítottam a reflektorokat s íme!
Mint mondtam, termetes! Ezt biztosan nem ölben cipelték oda a közeli faluból s nem is az arrafelé járó kerékpáros túrázók.
Azt sem hiszem, hogy valamelyik "kormányzati honvédségi" luxus repülőgépben romlott el és ezért kibaszták az ablakon, mint a ballasztként feleslegesen cipelt túltöltött szaros tartályokat némelykor, az utasszállítókról. Utóbbit nem az ablakon szokták.
De ha már beemelte a gazdája a kocsiba és elhozta idáig, akkor miért nem volt képes elvinni a hulladékudvarig? Nem tudja mi az? Nem tudja, hogy létezik?
Lehet! Akkor reklámozni kell!
Inkább kellene azt reklámozni, mint azt, hogy egyes politikusaink milyen bájosan tudnak vigyorogni az óvodások gyűrűjében. Nem mondom, hogy nem oda valók! De! Csak ....
Ha nincs elég reklámfelület a hulladékudvarra, akkor én most adok.
Mert sok mindenért lehet .... a hulladékudvar viszont egy remek ötlet!
Én, most, hogy az elmúlt hetekben kicsit -jó, nem kicsit sokat- felújítottam a lakásban, szelektáltam a kacatjaim, hát rengeteg mindent vittem oda és adtam le.
Újra hasznosíthatót is és végérvényesen hulladékot is. Veszélyes hulladékot is!

Tehát! A Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. kialakított egy lakossági hulladékudvart a 610-es út mellett, a taszári körforgalom és az új hulladékkezelő központ szomszédságában.

Idézem őket: (honlapjuk: www.khg.hu/kaposvari-hulladekudvar.html/
-"A hulladékudvarban elsősorban a háztartásban elkülönítetten gyűjtött másodnyersanyagok, így papír-, műanyag-, fém-, üveg-, és zöldhulladékok adhatók le. Lehetőség van továbbá a lakossági veszélyes hulladékok (szárazelem, akkumulátor, elektronikai berendezés, fénycső, izzó, fáradt olaj, stb.) háztartási mennyiségű térítésmentes beszállítására azon lakosok részére, akik nem rendelkeznek közszolgáltatói díjhátralékkal. A hulladékudvart kizárólag a lakosság veheti igénybe.

De elárulom átveszik a ruhaanyagot is, a bútorlapokat -merthogy az is veszélyes hulladék- és örömmel átvesznek minden olyan már feleslegessé vált háztartásban fellelhető cuccot ami eredeti funkciójában még használható.
Akár megunt gyermekjátékokat is. Ez utóbbi a Kaposvári Újrahasználati Központ
(honlapjuk: www.khg.hu/kaposvari-ujrahasznalati-kozpont.html)

Hát így papuskám! Így! És oda, ne a bokor alá!
Mert ha van valami ami jó, ami nagyon hasznos akkor azt tudatosítani kell és használni!
A környezetünk védelme nem egyesek vesszőparipája, hanem a létünk kérdése!
A tiéd is, papuskám! De elsősorban az utódainké! A te utódaidé is papuskám!
Ahhoz, hogy gondtalanabb jövőt tudjunk nekik biztosítani ahhoz a jelenen kell változtatni. Meg a felfogáson! A te felfogásodon kurvára kell, papuskám!

1 megjegyzés: