Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. április 4., csütörtök

A pitiáner

2019.04.04. Kaposvár

Tényleg létezik ekkora kicsinyesség? Ez komolyan mondom, ha létezik akkor röhejes! Pedig létezik és tényleg röhejes.
A kisszerűség netovábbja!

Ugye mondanom sem kell, hogy azt a flakont nem én raktam fel a konyhaablakunk párkányára! Ebből következik, hogy ugye mondanom sem kell, nem én ittam ki a maradékig és nem én hagytam a járdán, szépen bepasszítva a sarokba a házfal mellé. Napokig állt ott.
Vártam, hogy majd csak megembereli magát aki fogyasztotta és elballag vele valamelyik szemétgyűjtőig.
De nem! Ehelyett valaki feltette a párkányra. Miért? Ezért?
Hát mit mondhatnék? ... Az üzenet eleje átment. Történetesen az: szedd fel! A második fele meg nagyon nem! Az ugyebár, hogy: vidd oda ahová kell!

Tényleg nevetséges kisszerűség! Amellett szánalmas is. Most akkor jobb? Remélem jobb! Bár annyiban rontanám a hangulatod, hogy nekem nem rosszabb. Nem esett le az aranygyűrűm, hogy levettem és ha már a kezemben volt, akkor elvittem a konténerbe.

De azért annyit még, ha mondandód van akkor mond. Nekem. Szemtől szembe. Kopogtass be, vagy szólíts meg ha összefutunk. Így üzengetni gyávaság.
Ja! ... Hogy már késő? ... Mert akkor kiderülne a kiléted? ... Az már igaz!
Akkor csak szállj magadba! Soha nem későn és soha nem árthat.

2 megjegyzés:

  1. „Akkor most elmondom csúnyán is. Hatni fog? Kétségeim vannak...”

    Hát igen...már megint nem...sajnos...ez nem, vagy nem úgy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos igen. Sajnos a kétségeim igazolódnak. Egyre inkább. Most megint ételmaradék is van beszórva az erkélyünk előtti virágoskertbe. Pedig ugyebár a madarak etetése már nem célszerű. Sőt! Káros. ... Valakinek komoly problémái vannak! csak még arra nem jött rá, hogy saját magával!

      Törlés