Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. október 11., kedd

Betonozunk, betonozunk?

Na és ha igen? Most ugye, az új választási törvénytervezetről beszélek. Betonozzanak. Most mondjam azt, hogy ez a része rohadtul nem érdekel? Kevesebb lesz a képviselő. Első hallásra jó. Más elosztásban lehet mandátumot szerezni, máris arányeltolódásról beszélnek az egyéni és a listás helyeknél. Nem értem miért, majd megértem remélem. Több ajánló kell a jelöltséghez. Ez állítólag a kis pártokat sújtja. És még számos változtatás, természetesen mind vita tárgya valamelyik jelenlévőnek.
Nem veszem sorra, csapból is folyni fog egy ideig.
Nekem az a külön bejáratú véleményem, hogy teljesen mindegy a választási rendszer felépítése, ha a választók nagy része, vagy jó része nem megy el szavazni. És erre már lehet alapozni. Csak ebből a szemszögből nem vizsgálja senki. Legutóbb sem biztos hogy meglett volna a kétharmad, ha nagyobb a részvételi arány. De nem lett.
Mint általában. A választók jelentős része távolmaradásával tüntet. Vagy azt hiszi büntet? Végül is igen. Csak nem valamely résztvevő pártot, képviselőt, hanem saját magát, meg a többi választót. Ezért nincs esélye a kis pártoknak, vagy az új pártoknak sem. Már a kopogtató gyűjtése is rohadt nehéz -tudom mert csináltam-. annyira bizalmatlanok már az emberek. Jól felmérhető a hatalmasra duzzadt bizalmatlanság, félelem például a televíziók hírműsoraiban. Mára már a legegyszerűbb eseteknél sem merik az emberek az arcukat adni a mondandójukhoz. Elborzasztó! Pedig ez van.
Számos alkalommal hangzottak el vélemények, vélekedések a pártok adatgyűjtéséről, adatkezeléséről. Naná hogy sokan nem adják a nevük, lakcímük, aláírásuk egy idegen ember kezébe, de még egy párt apparátusának kezelésébe sem. Biztos hogy gyűjtik a személyes adatokat, szimpátiákat. Listáznak no!
Pedig annyira egyszerű lenne a képlet. Nagyon egyszerű! Ha arra méltatlanok vezetnek bennünket, akkor el kell menni választani. Mást kell megválasztani. Ki kell ebrudalni a "szar embert" is, meg a "szar pártot" is. Hogy látszólag csak az van? Ez így ebben a formában nem igaz! Mindig van választási lehetősége annak, aki nem bújik ki a döntés felelőssége alól. Mondom ezt azért, mert a közvélemény-kutatási adatok arra mutatnak, ha most lennének választások, akkor még többen bújnának ki a felelősség alól.
Nincs az a választási törvény, ami bebetonozna egy hatalmat, ha a választók aktívak!
Az egy fordulós rendszert meg kimondottan kiválónak vélem. Nem azért mert olcsóbb. Az is jó. Hanem azért, mert a második fordulóban sokan már átálltak a győztes mellé, tovább erősítve azt. Mert bizony az ember gyarló. Vagy fél?
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése