Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. október 25., kedd

Kit szeret ...?

Kit szeret a Fidesz és kit szeret az általa fémjelzett kormányzat? Mert hogy a rendvédelmi dolgozókat ugyebár nem igazán. Számomra érthetetlen módon nem csak a rendőröket nem, de a tűzoltókat sem. De nem szereti a katonákat sem, holott ők nem a rendvédelmet, hanem a honvédelmet erősítik. De nem szeret senkit sem, aki bárminemű korengedményre tehetett szert eleddig. De a korengedményes, korkedvezményes, szolgálati nyugállományúakkal együtt az egészségügyi okból nyugdíjazottakat sem szereti. Oszt most kiderült, kár volt ezt színezgetni ennyi ideig, mert egyáltalán nem szeret semmiféle nyugdíjast sem.
Senkit nem szeret ez a hatalom, aki nem dolgozik, mindegy mi okból nem, de ha nem dolgozik, hát nem szeretem kategória. Mert nem fizet adót. Az még rendjén is való lenne hogy nem szereti azt aki nem adózik, ha azoktól meg keményen bevasalná akiknek kellene adózniuk! de hát nem. Nálunk nemzeti sport lett az adóelkerülés, a feketemunka, a zsebszerződések, a kenőpénz, a csúszópénz, a hálapénz, a jatt. Egyszóval minden olyan tevékenység ami mellőzi az adófizetési vonzatot.
Érdekes, mert a notórius adókerülőkre még nem nagyon nyilvánult meg a nemszeretet.
Viszont ha a nyugdíjas dolgozni merészel valahol, hát akkor azt mégsem szereti -hiába fizet adót-, mert mások elől veszi el a munkát. Azt mondja, ha többet akarsz dolgozz többet. Viszont fizetni meg nem szeret. Nem szeret pótlékot adni, túlórát pláne nem, a fizetésemelés meg ... Röhej, de a mi családunkban a fiatalabb generációknak már külön kell oktatni a béremelés fogalmát, mert még nem találkoztak vele. Az elvonást, csökkentést értik. Sőt! Még a megszorítást is, pedig az töröltetett a szótárakból mint nemszeretem fogalom.
Nem szereti a kevés keresetűeket sem, mert rendre azokat sújtja leginkább, viszont magasabb fizetést meg nem hajlandó kiszorítani. Nem szereti a diplomásokat sem -mert bár nem veszi jó néven, hogy az ország elhagyására készülnek kényszerűségből-, azért sem munkát, sem pedig tisztességes bért adni nekik nem akar. Nem szereti a diplomást, mert kicsit jobban megfizetni csak akkor hajlandó, ha elmegy utcát söpörni, viszont ha külhonba készül, hát büntetni tervezi.
Nem szereti a pedagógust sem, az egészségügyben dolgozót meg pláne nem. Ezzel együtt a beteget sem szereti, mert a rosszabbodó egészségügyi ellátásnak is, meg a rendre emelkedő gyógyszeráraknak is a beteg issza meg a levét. De nem szereti azt sem akinek pénze sincs a minőségi életre, mert az olcsó élelem árát is büntetőadóval sújtja, de a rezsiköltségeket fizetni képtelenek támogatását is elvonni készül. Nem szereti azt sem, kinek ennie sincs mit, mert ha kukázik, hát bünteti. Ha laknia sincs hol, azt meg végképp nem kedveli, tiltja, kitiltja, bírságolja, börtönnel fenyegeti. Nem szereti a baloldali gondolkodásút sem, de a liberálist mégúgy sem. Viszont állítólag a szélsőjobbos gondolatokat sem. Mondom állítólag! Egy szó mint száz, senkit nem szeret, aki kicsit is másként gondolkodik, vélekedik bármiről is.
Nem szereti azt sem, ki nem dolgozik, mert lassan már hagyja éhen halni, de azért tisztességes munkát nem biztosít neki de azt sem szereti aki dolgozok, mert annak meg tisztességes bért nem akar adni.
Közben azt vettem észre kemény fába vágtam. Hiába szedem itt sorba a nem szeretem listát, csak gyűlik a le nem írtak száma. Összegezek. Nem szereti a fiatalokat, mert nem biztosít nekik tisztes jelent s jövőt és elnézi ahogy egyre több kitántorog külhonba. De nem szereti az idősebb korúakat sem, mert ha munkáját veszti, hát úgy is marad -egy középkorú már szinte sehol nem kell- a nyugdíjasokat meg pláne nem szereti, hisz most készül már azokat is sarcolni.
Most ezek után csak azt kérdem: -kit szeret ez a rendszer? Ki szereti ezt a rendszert?
Nem kell feltétlen megválaszolni.
Tudom, a feldobott kérdés ha megválaszolatlan marad, fent marad.
Ez nem. Ez a kérdés megválaszolódik, ez le fog esni magától is.
.

2 megjegyzés:

  1. Mondta valaki egyszer, mit mind sírnak a tanárok, hogy kevés a fizetésük? Tessék a nyári vakációban idegen vezetést bevállalni. Ebben az országban mindenki csak sír, senki sem dolgozik. Csüngenek a pókhálók a lakások mennyezetéről. Aztán az aki dolgozik mint egy állat, mert ha nem, elviszi a bank a pókhálós mennyezetét, akkor az minek volt meggondolatlan, olyan dolgokat bevállalni, amit nem tud teljesíteni? Miért nem gondolta át hosszasan a dolgokat, inkább járjon szakadt lábbeliben és a szabad idejét akár a hontalanokkal is tölthetné, hogy keserves életükbe Jézus vidámságát vigyék?
    Aki ezt mondta, azt most megkoronázatlan királynak tekintik a népek. Ki magyar, ki székely, de inkább több mint magyar, szóval székelyek. Aztán van még egy ember errefele, aki ugyancsak a talpraesett farkasokat szereti, kik bamba őzekkel táplálkoznak, mert azok tudnak valamit és akik tudnak valamit azokkal zsaroltatni lehet és akikkel zsaroltatni lehet, azokat zsarolni is lehet. Ez az ember sem szereti sem a tanárokat, sem a munkásokat, sem a betegeket, de még a sajátjait is megharapja ha éppen kedve támad. Ez a megkoronázott királyunk. És mondám, hogy lám lám mennyi közös dolog van a két királyban. Szakasztott egyformák mindenben. Hihetetlen. Aztán van felétek is egy koronás király, aki láss csudát, szakasztott mása ennek a két királynak. És ez még semmi, mert a mi koronázatlan királyunk történetesen éppen barát a ti királyotokkal. És meghegyzém a füleimet, mert szembeötlött nekem ez az időzített hasonlóság. Olyan ez, mint a nagy hőségben a légy invázió vagy sáska járás. Mi van, most népet utáló királyok járása van? Akkor a népek mit esznek rajtuk? Vírus van az népek agyában?

    VálaszTörlés
  2. Kit szeret ez a rendszer?: csak önmagát.
    Ki szereti ezt a rendszert?: a buták, homályok.

    VálaszTörlés