Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. február 8., szerda

Az évértékelő ...

Mi más is lehetne -lesz is még egy darabig- a beszédtéma, mint hőn szeretett vezérünk évértékelője? Fürödhetünk hatalmas elméje csillogó sziporkáiban, mint ma a verőfényben! Ámbátor ez a verőfény is csalóka, mert szép, csillogó, de attól még maradt a kurva hideg.
Ez a bajom nekem Orbán nagystílű dumájával is. Hiába szórta elém elméje csillogó gyöngyeit.
Attól még, amit eddig megtett nem lett szebb!

"Félhülye" hasonlatait hallgatva azon gondolkodtam el, nem szorult vaj'h e fizikálisan kis testbe egy rohadt nagy adag kisebbrendűségi érzés is?
Először Ábrahám Lincoln nagyságával mérte magát, majd Muhammad Ali táncos lábához, végezetül csak kikötött a harcos politikusnál. Meg hogy emberből van! A Harcos Ember!
Ezt levédetem istenemre, hátha egyszer valaki majd meg akarja filmesíteni!
Szegény, szegény Európa és szegény európaiak! Most aztán megtudhatta mindenki, hogy hamis álmokat, reményeket, terveket dédelgetett ezen az "alkoholista földrészen."
Nincs más kiút, csak az Orbáni, a félelemtől mentes út!

Kissé ízléstelennek találtam a szerencsétlenséget szenvedett olasz óriás óceánjáró beemelését a hasonlatok sorába. A Costa Concordia katasztrófája még túl friss és máig temetetlenek a még meg nem talált áldozatok is. Az igaz, a hajó kapitánya -akár anno Gyurcsány- lelépett mentés közben mint "kurva a sezlonról", viszont a Costa C végleg megfeneklett, felszecskázzák majd, maradékait pedig szép lassan elemészti az óceán.
Azért az ország jobb helyzetben volt anno és "kapitánya" sem önként pattant meg.
Kissé nagyképű dumának hangzott hogy amennyiben az ő politikájuk valósult volna meg az elmúlt nyolc évben, akkor most mi adnánk kölcsön az IMF-nek, egyre-másra hoznánk létre a légitársaságokat, kórházakat. Azért az államadósság csak "visszanőtt" a mostani ciklusuk alatt is, a Malév bedőlésében pedig ha másként nem, de mint tétlen szemlélők, csak felelősek. Ha már mindenáron a harcos szerepében tetszeleg, hát elmondanám: -egy parancsnok felel azért amit megtett és azért is amit megtenni elmulasztott!

Kissé ingerelt a munkával kapcsolatos elcsépelt lózung. Még hogy ma van becsülete a munkának? Van a francokat! Lassan nincs ember ebben az országban, aki nyolc órát dolgozna -és nem többet- a nyolcórás béréért. A túlórákat nem fizetik ki, a csúszókat elodázzák, a szabadságokat halogatják kiadni. Mintha csak kötetlen munkaidőben lenne minden melós. Előbb bemehet, később mehet haza, de nem kap érte semmit! Tudnék a szűkebb környezetemből is nem egy példát hozni. Nem nyolc órát dolgoznak. Többet!
És nem kapnak érte semmi ellentételezést!
Ez így működött régen is, így van most is. Kár szépíteni, kár hazudni!
Az igaz: -2 millió 600 ezer adófizető tartotta el az ország 10 millió lakosát.
Ezt azonban első sorban azokkal kellett volna rendezni, akik nem fizettek adót és most is velük kellene rendezni, mert most sem fizetnek. A melós, a bérből élő mindig is fizetett, fog is és a jelek szerint csak egyre többet!
Vérlázító, hogy az beszél a családok tartalékainak feléléséről, aki elvette a járadékokat, járulékokat, nyugellátásokat, akinek az adóreform lépéseinek köszönhetően már másodízben járnak rosszabbul a kis keresetűek.

Biztos középosztály béli életről beszélni akkor, mikor egyre többeket csúsztat le arról a szintről. Biztonságba helyezett életről beszélni -azok számára, kik már eljutottak addig-, mikor megszerzett jogokat csorbít, vesz el, ezáltal már elért  egzisztenciális szintről taszít embereket, családokat a kétségbe. Több mint arcátlanság!
Azt mondja: -az új rendszerre teljes fordulatszámon csak 2003-ban tudnak áttérni és onnét kezdve a szerényebb keresetűek zsebében is több marad.
Kérdem én! Miként? Mi módon?
Most, bérkompenzáció címén egészítik ki azok keresetét, kik "rosszabbul járnának." Nem  felemelik a bért a tavalyi szintre. Nem! Kérni kell a különbözetet és kiegészítésként kapja meg a kárvallott! Kárvallott lesz legközelebb is!
Az lesz, mert ez azt jelenti, hogy bármikor elveszthető, elvehető, csökkenthető, elvonható. Mert nem a bér része, hanem csak kiegészítése annak!
Például, ha lesz béremelés -mondjuk öt százaléknyi-, az a bér százaléka lesz és nyilvánvalóan a kiegészítés meg majd automatikusan annyival vissza is csökken!
Tehát, mint a mesében! "Hoztam is, meg nem is, adtam is, meg nem is!"

Alaposan kiszaladtam az általam "megszabott" egy oldalnyi keretből. Volna még miről említést tennem, akár soronként tudnám szétcincálni. Meglehet, majd meg is teszem.
Ez egy hazug ember hazugságokkal teli beszéde volt!
 

3 megjegyzés:

  1. Bérkompenzáció.... Jeh. Így kapok kb. pont ugyanannyit, mint tavaly. Csak jóval kevesebbet ér. Panaszkodjak? Legalább nem kapok kevesebbet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz. A mai vásárlóérték meg a tavalyi közti "kicsinyke" eltérés. Az is szép veszteség, csak arra már nem akartam kitérni. Én a bérkompenzáció rendszerében lévő átkúrás faktort akartam most előtérbe helyezni. Mert ha az így lesz ahogy gyanítom, akkor legközelebb már dupla lesz az anyagi veszteség, miközben majd a kormány béremelésről hangoskodik.

      Törlés
    2. Ezután arra leszek kíváncsi mennyi infláció lesz közölve, s ez mennyiben reális egy hétköznapi (bérből fizetésből élő)ember számára, akinek ugye élelmet mindenképpen kell vásárolni, csavaralátétet meg ugye nem, mégha annap marad is az ára. Ami marad ez után... az mind az övé!

      Törlés