Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. február 7., kedd

Ha most volna ...

Ha most volnának választások, megint csak volnék a "hatszögletűben". Nehéz elfogadni, hogy nincs jó, csak kevésbé rossz. Most kire?
A parlamentben lévők már rég elvesztették a hitelességük és a jelek szerint ez nem is zavarja őket, mert meg sem kísérlik visszaszerezni.
Sok szószátyár szócséplő, szófosó.
Ahogy elnézem ez nem egyedülálló Európában, de hát ez engem kurvára nem vigasztal.
Nagyjából azért áttekintem a választékot és -persze a teljesség igénye nélkül- teszek pár észrevételt. Választék?

Fidesz. Nem igazán választható perspektíva az én szememben. Nem emlegetem fel a kormányzati tevékenységük során elkövetett dolgaikat. Csak a legutóbbit. Egyeztetést kezdeményeznek a még visszalévő sarkalatos törvények okán az ellenzéki pártokkal, de a Demokratikus Koalíció nélkül. Tehát! Leülnek egy olyan párttal egyeztetni, amelynek a vezetője is elismeri hogy nem demokratikus a pártja, de azzal a csoportosulással nem, amely legalább a nevében az. Nem! Mert a vezetője szerintük egy bűnöző. Igaz, elítélve még nincs, de gyűlölni kell. Mert ez a parancs! Ez akkor ....?

Legyen a következő a DKP. Könnyű lerendezni. A vezetője olyan fokon lett hiteltelen és társadalmi szinten elfogadhatatlan -ennek okán a pártja is-, hogy nem lehet perspektíva. Amíg a hitelességét, hitelességüket nem szerzik vissza, addig azt hiszem kidobott voks.

Logikai soron, akkor jöjjön az MSZP. Bár táboruk erősödni látszik, azért még koránt sem felejtődtek el az elmúlt két kormányzati ciklus balfaszságai. De van itt más is. Szerintem nem okulnak. Ha okulnának, akkor megújulnának, nem pedig torzsalkodnának. Én -azon kívül hogy Gyurcsánytól igyekeznek ők is elhatárolódni- nem látom a várt arculat váltást. Inkább csak kepesztetnek, sem mint eveznének. Naná hogy nem megy a ladik!

LMP. Hamar összefoglalom. Nem! Nem lehet más a politika! Sajnos az én szememben már ezt képviselik ellentétben a nevükkel. Ők is beálltak a "gyűlölöm mert ..." sorba.
Torzsalkodnak, van simlis képviselőjük és nincs hitelesen előadható hosszútávú elképzelésük, de van hatalmas becsvágyuk, dumájuk.

Jobbik. Mit lehet arra mondani, amit legutóbb a külügyi szóvivőjük nyilatkozott? Lehet nem szeretni a zsidókat és lehet félni az üzleti érdekeltségeik terjedésétől, de ... De!
Akit érdekel olvasson utána. Én nem "népszerűsítem" őket. Leszerepeltek.
Nagyon nem díjaznám, ha ismétlődne a történelem és .... Nem kell!

Végig is értem részemről. Mint mondottam ez messze nem teljes, csak egy-egy kiragadott. Lehetett volna mást is, többet is. Csak úgy elagyalgattam és közben "lekopogtam", mintegy melegen tartottam az ujjperceim.
.

10 megjegyzés:

  1. Ami most van, azt hívjak patthelyzetnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még a sakkban is ritkán van igazi patt helyzet. Ha máshogy nem, akkor beáldozva egy figurát, de ki lehet bújni a pattból.

      Törlés
  2. Válasszunk egyformát ???? :-(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért nem egyformák. Ha nem lesz új, jobb pályázó, akkor a legkevésbé rosszat. :)

      Törlés
    2. Én, Te, ő, a kisebbik rosszat választja, mert mi tudunk gondolkodni. De a nagy többség vagy nem veszi a fáradságot, vagy eleve biológiailag képtelen racionális döntéseket hozni, ők majd a nagyobbik rosszat fogják választani.

      Törlés
  3. Olyan rendszer van kitalálva, ami csak pártokban tud gondolkodni. A pártok rendszere rossz, tehát ki kellene találni egy pártokon kívüli képviseleti demokráciát. De akik ezt tevőlegesen megtehetnék, azok a jelenlegi pártokban lévő emberek. Ők meg sajátmagúk ellen nem fogak lépni. Még jó hogy nem. A nép a közeljövőben nem fogja a magáévá tenni a pártmentes szemléletet, nem lesz benne annyi erő, hogy igazi rendszert tudjon váltani. Reménykedek, hogy majd egyszer valaki megtalálja, és fogja tudni alkalmaztatni a nagyon nagy többségnek elfogadható formulát. Abba biztos vagyok, hogy az én életembe ez már nem fog megvalósulni. De jó lenne, ha tévednék.

    VálaszTörlés