Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. február 5., vasárnap

A jó befektetés ...

Tegyük fel hogy ... Nincs, de azért tegyük fel. Ok? Mondjuk nem túl sok de mégis annyi, amin már érdemes agyalni. Mint mondám színtiszta fikció. No és persze agyrém.
Nos hát értékpapírba, kincstárjegybe meg hasonló állami biszem-baszom értékpapírba biztosan nem. Nem megy az nekem. Volt egyszer valami hasonló féleségem, hirtelen fel kellett használni, de nehogy megszűnjön hagytam rajta egy keveset. Hátha egyszer majd tudok rá tőtteni! Nem tudtam. Mostanra meg elintéződött hogy ne is tudjak. Egy gonddal kevesebb. Igaz? No, de ! Visszatérve a papírra. Mondok, megszüntetem. Minek, ha már évek óta nem tettem rá semmi pluszt. Na hát! ...... A kiemelt kamat annyit dobott a törzsön, hogy a kötelező levonások (ez olyan kezelési) után majdnem visszakaptam a felét. Tőzsdézés kilőve!

Mondják az ingatlant. Igen ám! De. De az egy nagyon hosszútávú befektetés és ráadásul ha másra kellene hát nem lehet csak úgy ripsz-ropsz kiszedni belőle a lét. Vagy ha igen, akkor nagy veszteséggel. Mostanság is csak úgy lehet gyorsan elpasszolni egy kérót, ha mélyen ár alatt kínálják. Persze, persze! Most olcsón lehet venni és majd ha a piac, meg az ország, meg a világgazdaság, meg ..... Meg a kis faxom! Bocsánat! Pont abban bízzon az ember gyereke, ami és akik okai az egész felfordulásnak. Meg különben is. És az időfaktor? Mennyi az az annyi? Az a pálya a nagy pénzeké. A nagy ráérős pénzeké.

Mondanak itt mindenfélét. Arany, gyémánt, műkincs, valuta. Na de kérem?! Kis embernek az álma is kicsi. Még álmában is csak kevés a befektetni valója. Már az ingatlan biznisz is csak azért volt, hogy teljen az oldal. Hagyjuk ezeket! Realitás!

Mondják, a föld. A fold mindig is érték volt, érték most is és marad is. Szuper! Legyen jó helyen, csak arra kell vigyázni. Találtam is pillanatok alatt. Déli fekvés, szinte állandó napsütéssel. Szépen gondozott a környék is és főleg nagyon csendes. Több alkalommal is jártam arra, nincsenek hangoskodó, duhajkodó szomszédok. Beépíthető, szükség esetén bővíthető. Nem túl nagy és éppen ezért megfizethető. Addig kell lépni, míg telik rá. Legalább erre telik. Míg ezt a lehetőséget is el nem veszik!
Ráadásul két utcányira van csak a szüleimtől. ............. A nyugati temetőben!

6 megjegyzés:

  1. Most mondjam az, hogy pozitívan kell szemlélni a világot...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjad. Bár én pozitívan szemlélem. Nem azért írok ilyeneket, mert negatív vagyok. Más az ok. Ok a cél.

      Törlés
  2. "Sírhely jó kilátással"...:-)

    VálaszTörlés
  3. Ráérünk még ilyen földet vásárolni....meg aztán örökölni is lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná hogy rá! Nem is mindig díjazza a család a kicsit hülye, kicsit morbíd viccemet, ha elsütöm: -megyek a temetőbe próbafekvésre. :))

      Törlés