Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. február 3., péntek

Miért is ...?

Ókor-ókor elgondolkodom rajta -néha még írás közben is-, hogy miért is "rugózok" itt rendszeresen? Mi a francért irkálok?
Sokkal egyszerűbb lenne kimenni valahová a mezőszélbe és ordítani egy nagyot, esetleg köpködni kicsit. Vagy nagyot. Egyszerűbb lenne, mint itt viszonylag kulturáltan megfogalmazni. Csakhogy!

Naponta kajabálni, az kész hangszálgyulladás lenne. Nem vagyok én operaénekes! Köpködni meg ... Naponta? Kész kiszáradás!
Amúgy meg nem a stílusom. De nem ezek a fő okok. Ez csak a duma része volt.
Azért írok inkább, nehogy bévül maradjon. Vannak dolgok -persze lényegesen több, mint amennyit meg is írok-. aminek ki kell jönnie.
Mert amennyiben bévül marad, akkor csak feszít. Ha meg feszít, akkor idegesít is.
Magyarán, kiírom magamból. Van aki kidumálja magából, én kiírom. Jobbnak tartom, mert így nem terhelem rendszeresen a közvetlen környezetemben élőket. Ők kénytelen hallgatnának, vagy azt mondanák kussoljak. Kész konfliktusforrás. Itt viszont más a helyzet. Aki akar olvas, aki nem az odébb kapcsol. Aki akar reagálni, az megteszi, aki nem az magában tartja. Nincs benne semmi muszáj faktor!

Itt van például a mai hír. A lengyel kormány is átgondolta és el is készítette a  fegyveres erők új nyugdíjszabályait. Szerzett jogokhoz nem nyúlnak!
Magyarán mondva, aki már szolgál, az azokkal a feltételekkel mehet majd el amelyekkel vállalta a szolgálatot. Aki meg már elment, az lerendezett!
A 2013 után belépők már "csak" 25 év után 55 évesen mehetnek nyugdíjba. Merthogy eddig 15 év után lehetett nyugállományba vonulni. Így is lehet.
Így is lehetett volna!
Azóta sem látom, miért kellett ezt nálunk így csinálni? Miért? Vannak elképzeléseim, de nem vagyok benne biztos, nem vennék mérget rá hogy jól sejtem.
Túlságosan érintett vagyok ahhoz hogy teljesen objektív legyek, főleg ha rendre dühítenek! Idézek egy példát.
"Ünnepi beszédében Orosz Zoltán altábornagy ............ Emlékeztette a tisztjelölteket: választott hivatásuk egy életre szól, egész embert és teljes önátadást kíván, illetve nem ritkán veszélyes is: a nemzet, a haza azonban hálás, és értékeli a meghozott áldozatokat." (Itt az eredeti teljes!)
Én meg emlékeztetem az altábornagy urat, hogy tudom mit kíván a hivatás és már azt is tudom mit jelent a hála érte. Tehát ne emlékeztessen rá! Szükségtelen.
Én viszont emlékeztetném a történtekre! Továbbá kérdezném. A "leszámoláskor" hol volt?
Hol hallatta a szavát?

Végül, de nem utolsó sorban és nem végezetül. Hogy miért itt kérdem ezt? Mert már nem járok állománygyűlésekre. És ha járnék? Még a Kádár rendszerében sem voltam hajlandó kérdezni, ha előre be kellett adnom írásban.
Egy szónak is száz a vége, nem lehetett kérdezni szabadon és megint afelé megyünk hogy ne lehessen. Meg lehetőleg beszélni se. Sajnos a hallgatás elősegíti ezt a törekvést. Na, ezért is írok! Is! Mert én nem szeretnék ebben segíteni!

Ki is nyilatkozta, hogy.......? Nem emlékszem. Nem is lényeges. Lényeg az, hogy egy civil csoportosulás hangja mondta: -jelentős számban telepedtek a mozgalomra ellenérdekeltek. Katonai szlenggel, téglák, hírszerzőivel spiclik.
Akkor meg ...?! Akár kérdezhetek itt is. .... Majd csak elviszi valaki.
.

6 megjegyzés:

  1. Írtam amíg nem lehetett blogolni, írni fogok továbbra is, ha nem lehet majd blogolni. Ahogy te mondod, aki akar olvas, aki nem, nem. És igaz az is, hogy amíg kiírom magamból a csalódásokat, frusztrációkat, a családom felé egy kezes báránnyá válok. Mindenki jól jár. Viszont így valószínű, hogy mi akik itt borulunk ki, olyan negatív embereknek ismernek meg. Habár én tégedet olvasva egyáltalán nem azt veszem ki, hogy negatív ember lennél. Szerintem aki törődik az élet dolgaival, az nem lehet negatív.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is írok - ha olvastok látjátok - de nem egészen ilyeneket, azzal viszont egyetértek, hogy hogy kibeszélni vagy kiírni mindenképpen hasznos.

      Törlés
    2. Csak a magam nevében nyilatkozhatok. Én olvaslak! :)

      Törlés
    3. No látod Attila! Én sem gondoltam sosem azt, hogy negatív lennél. :))

      Törlés
  2. A férjemmel kapcsolatban én is érintett vagyok, én csak annyit kérdezek, neki megszünt a beosztása, felajánlani nem tudtak igazán másikat, máshol sem, mivel akkor volt a létszámcsökkentés(a városban is megszünt a helyőrség), így felajánlották, hogy mehet nyugdíjba. Ugyan mit kellett volna tennie? Akkor ment volna ki az utcára munkanélkülinek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magam is ezt az utat jártam be nagyjából. Hát ez az!
      Akkor miért is lettünk mostanra bűnösök?

      Törlés