Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. március 24., vasárnap

Árok és az árok?

"Tisztelt Bajnai Gordon Úr!
Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetőjeként Ön levelet intézett a demokratikus oldal pártjaihoz, illetve személyesen is megkereste az érdemi támogatottsággal rendelkező ellenzéki erők vezetőit, s felhívta őket, hogy tiltakozzanak közösen az Alaptörvény 4. módosítása ellen.

A Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt (SZEM) elnökeként nem kaptam sem levelet, sem személyes megkeresést. Ezen gesztusa ellentétes azzal az összefogás, együttműködés, szövetségkötés szorgalmazását keltő képpel, amelyet Ön a médiában jelenít meg."
(Árok Kornél teljes nyílt levele: ITT!)

"Azt gondolom, hogy nem elég kiállni a médiába, hogy összefogás, és együtt… Ha nem ismerjük egymás gondolkodását a rendvédelemről, az oktatásról, az egészségügyről, a nyugdíjasokkal kapcsolatos elképzelésekről, akkor milyen összefogásról beszél bárki is? Amennyiben így váltunk kormányt 2014-ben, akkor az új kormány Tiszavirág életű lesz." (Árok Kornéllal a teljes riport: ITT!)

Én a magam részéről -bár tudom, ez senkit nem érdekel és nem is vagyok súlypont- Árok Kornéllal nagyon egyet tudok érteni. Bizony nem elég már csak kiállni és szövegelni az együttműködésről és az összefogásról. Ideje lenne félretenni az egyéni kis sérelmeket, ellentéteket, ellenérzéseket és félre kellene tenni az erőnléti kakaskodást is.
Ha az ellenzék és a lehetséges ellenzék különböző kisebb és nagyobb erői egymással szemben is csak árkokat ásnak, akkor esélytelen ... Ha egymással sem tárgyalnak, hanem csak vitáznak, mutogatnak, kirekesztenek, elutasítanak és a sérelmeket pátyolgatják, akkor esélytelen ... Én már megkérdem! Akarnak egyáltalán győzni?
Akarnak egyáltalán győzni? Ha igen, akkor miként, mi módon és miért?

Jelenleg olyannak látom az ellenzéket, mint a képen lévő háztetőt.
Mállik a "tető" a rárakódó "moha" végett s még csak kis biztató füstcsík sem látszik, ami arra engedne következtetni, legalább a mohás felszín alatt megindult a "melengető élet".

Orbánék képén, leendő győzelmük tekintetében jogosnak látom a lekezelő mosolyt!
Az ellenzék mosolya nem lehet őszinte! S ha nem őszinte, nem őszinték, akkor ...!?
Akkor a miénk -a "zembereké"- lehet őszinte, lehet bizakodó?
Egyelőre csak annyira lehet, mint amennyire a vonatkerekek közt fekvő fej mosolya!
Az sem igazán őszinte!

1 megjegyzés: