Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. március 18., hétfő

Öntsünk tiszta havat ...

Öntsünk tiszta havat a pohárba! Végre.
Se szeri se hava a sok mellébeszélésnek.
Pedig a tények makacs dolgok, azok magukért beszélnek. Meg még sokan mások is, de ez most mellékes. Néhányan, nagyon el vannak havazva ebben a témában.
Először is! Az most már elvitathatatlan tény, hogy a tél megtréfált bennünket.
Hülye egy vicc volt, de hát a télnek ez joga.

Visszavonhatatlan és megmásíthatatlan alkotmányos joga havazni. Sőt! Tél lévén még ahhoz is van joga, hogy a szél támogatását kérje. Kérte is hogy a franc essen bele!
Ezt tudtuk is, vártuk is. Nem mondom hogy elvártuk, de vártuk. Barátságtalan lépés volt a tél részéről, de hát mit várjon az ember egy ilyen barátságtalan évszaktól?
Ezért aztán felkészültünk. Minden szinten, szinte minden! Ja! És mindenki.
Leginkább azok, kik a kormányhoz és pártjához tartozóak.
A többiek már nem annyira. Meg is látszott. Hiába volt a kormányzati szerv felszólítása, azért a sok wellnessturista csak útnak indult. Ez természetesen az ellenzék bűne. Semmi nem bizonyíthatja jobban a fenti megállapítást, minthogy az ellenzék egyik vezére -s még páran- amolyan wellnesspolitikusok. Már nem is a karzatról, meg a hátsó padsorokból kiabálnak be és uszítják az amúgy boldog lenne halandót, hanem már a gőzfürdő párás ablaka mögül is. Gőzbe borult aggyal, gőztől homályosult szemüveggel. Így is látnak. Ennyire tisztán!
A minden intés, óvás ellenére elinduló turisták, mint anno a tatár hordák -csak épp nyári gumikkal és úszógumikkal a csomagtartóban felszerelkezve- lepte el az autópályákat és főútvonalakat. Az általuk okozott nehéz helyzetet még tovább súlyosbította hogy sokan azt hitték, a várható hosszú hétvége jogalap a hazatérésre, a rokonlátogatásra, a rosszullétre, pláne szülésre és egyéb hiábavalóságra, amit amúgy a békés hómentes, szélmentes napokon is végezhettek volna.
A Időben elhangzott, mindenki csak a saját felelősségére ....
Most meg a kormányt teszik felelőssé! Pedig a kormány, a rendőrség, a mentők, a katasztrófavédelem, a honvédség azonnali bevetésével és az önkéntesek bátor támogatásával szinte azonnal úrrá lett a helyzeten. Azonnal!
A többi az vagy bugyuta rémhír, vagy kivétel, de leginkább mocskos ellenpropaganda!
Némi aggodalomra ad okot, hogy a szocik már ekkora befolyással, mozgósító készséggel bírnak és még ilyen elkurvult időjárási körülmények közt is több ezer kamiont, több ezer civil gépjárművet s embereket képesek felkergetni -mit felkergetni kikergetni- az utakra és a hóba! Képesek összefogni a téllel, lebénítani az utakat, a fél ország közlekedését, majd a mocskos havat és a felelősséget rákenni a kormányra.
Megnyugtató dolog viszont, hogy a tízmilliónyi határon belüli magyar állampolgárból mindössze csak tán 14 000-nyi, s még tán néhány ezer szimpatizáns, azon felelőtlenek száma, akik képesek ilyen fokon, s ilyen ocsmány módon a zavarkeltésre.

"Minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve"

1 megjegyzés: