Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. március 15., péntek

Tombol a tél ... és a ...

Pokoli 24 óra áll az ország egy része mögött, leginkább az úton rekedtek mögött.
Kivételes nap ez. Egy!
Egyetértek egy Jobbikos követeléssel.
Ezzel!
"Átfogó vizsgálatot követel a kormánytól és a belügyminisztertől a Jobbik, hogy kiderüljön, ki a felelős a rendkívüli időjárási helyzetben kialakult "áldatlan állapot" miatt."
 Hogy miért? Ezért! Idézetek következnek:
"Győrben a rendőrök a pajzsokkal próbálnak ásni és segíteni , van olyan rendőr aki már 30 órája szolgálatban van ... meleg tea és étel nem csak a bent rekedteknek, de nekik sem jut ... azért ahogy tudnak úgy segítenek ... sajnos sem a rendőr sem a tűzoltó nem tud repülni ..."

" ... az ilyen rendkívül téli helyzetekben cselekedjen. ... katasztrófavédelmi tervek, ... rendkívüli állapotot hirdetni ... ... kötelessége lenne, segíteni a bajba jutottakon. Mégis, kis rendőrök és katasztrófavédelmi emberek, helyi állampolgárok visznek élelmiszert, ivóvizet, és információt az embereknek, akik 16 vagy több órája vannak a kocsijaikba rekedve. Tényleg egyetlen pozitív dolgot lehet mondani, legalább az állampolgárok cselekvő képessége működik."

"... a hìradóban hazudnak, nincs mentés az M1-en, sokan már otthagyták az autójukat az úton, mi tele tankkal indultunk, de az már csak félig van. Az biztos, hogy az esti hìradóban már benne leszünk, mert az állítólagos 70km-es kocsisorból lesz, aki halálra fagy!"

"Valaki segítsen!!! Osszátok meg!! 16 órája várunk, hogy kimentsenek egy 2éves kislányal minket többi 20 bajba jutottal! Akárkihez fordulok,nem jönnek segíteni (mentő, rendőrség, tűzoltó, katasztrófavédelem) 64-es úton Enying előtt kb. 30 km-re"

"Ha bárkinek a ma reggel folyamán Somogyjád-Osztopán vonalon lenne elintéznivalója és autóba ül, kérem, szánjon rá pár percet, hogy megáll az út szélén (immár lassan 12 órája) várakozó autóbusz mellett és dob egy kis vizet, teát, vagy kekszet a szomjas, éhes, átfagyott utasoknak!"

"A helyiek traktorokkal, terepjárókkal hordják az autósokat a faluba melegedni. Mi is eljöttünk, kaptunk meleg teát és hotdogot."

Nem citálok többet ide. Tele van a világháló, az online lapok, a közösségi hálók.
Tombol a tél ... és a szervezetlenség ... a tehetetlenség!
Tele a Facebook kétségbeesett segítségkérésekkel, de Pintér és Bakondi elégedett a mentés menetével, a helyzet kezelésével!

Kivételes nap ez! Kettő!
Tán még soha nem írtam egy nap két bejegyzést.
Merthogy, ez már a második.
Ünnep van! Szinte mindenütt lemondták a szervezők a szabadtéri eseményeket.
A két legnagyobb autópálya és a főutak jó része járhatatlanná vált és maradt. Tegnap reggel óta esik és fúj. A hóban, úton rekedtektől rengeteg olyan észrevétel érkezett, hogy nem láttak sem hótolót, sem hómarót.
A köztévé egyik riportere is ezt mondta reggel. Az egész éjszakát kint rekedten töltötte, szerencséjére közel egy benzinkúthoz.
Sok jel, sok információ, tájékoztató utal arra, a tegnapi napot és az éjszakát is, cselekvés helyett elvesztegették és hagyták az utakat, hagyták a kint rekedteket. Miért? Miért!?
Egy hete ígérte az előrejelzés mind a havazást, mind pedig a viharos szelet! ....
Nem állítom, hogy szándékosan nem tettek ennyi ideig semmit, de ... de a mai naptól a kormányzat és a mögötte álló párt tartott.
(Mi a francért van a hóhelyzet okán az útra vezényelt rendőrnél pajzs? Mert van, ahol van. Láttam képet róluk. Mondjuk legalább van mivel havat lapátolni ... de azért mégis! Miért?)
Jól jött a helyzet. Jól jött és jókor! nem mondom hogy szándékosan késlekedtek az intézkedésekkel, de ... de meglehet túlontúl alaposan és hosszú ideig gondolták át!
Persze! Tudom! nem kellenek összeesküvés elméletek. Csak elgondolkodtató.
Mint ahogy én is elgondolkodtam, mikor nekem szegeződött a vélekedés.
Merthogy nem az enyém az alapelgondolás, ... hogy kié? Nem mondom meg! Minek? Nem elég végiggondolni?
Egy szóval nem állítom, hogy nem "kurva egy" helyzet! Van, hol több méter magas a hófal. Persze, visszahordja a szél, ha elhordják. S itt a lényeg! Ha elhordják! És, mikor?

"Arra az újságírói kérdésre, elégedett-e az eddigi megelőző, illetve mentési tevékenységgel, a belügyminiszter arról beszélt: amit az egységek tettek, azzal elégedett, ugyanakkor az állampolgári fegyelemmel nem. Az egységek mind odaadással, mind szakmai felkészültséggel jelesre vizsgáztak - szögezte le."
Az ilyesfajta véleményre lehet azt mondani: -alapos ok a kételkedésre, gyanakvásra.

Az információszolgáltató rendszerek összeomlottak, az információk ellentmondásosak és késedelmesek. Tehát!? Egyben igazat kell adjak Pintérnek! Senki, sehová!!

Kivételes nap ez! Három!
Emlékezetem szerint, ilyen hosszú bejegyzést sem írtam még a blog fennállása óta.

6 megjegyzés:

  1. Ne elégedetlenkedjünk. Kaptunk egy fontos sms-t a BM-tól. Megvan?
    Soha nem volt autóm és két napja nem hagytam el a lakást. De engedelmes állampolgárként keresek egy kocsit, beleülök, s ha kifogy az üzemanyag, átülök egy másikba.
    Kérem az indítókulcsot a gépjárművekben hagyni! Aztán elmesélhetné valaki, hogyan kell beindítani a motort!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is megkaptam. Megőrzöm. Még majd telefont is úgy cserélek -ha rákerül a sor- hogy ezt a készüléket az üzenettel együtt vitrinbe teszem. :))

      Törlés
  2. Kedvenc sms paródiám a Netről:
    "Segítünk! Sárga hóból ne egyél! Sál, sapka, kesztyű kötelező!"
    Körülbelül ennyit ért a BM segítsége...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó tényleg. Óvodásnak néznek minket. :))

      Törlés
  3. Már megint a civil emberek segítettek igazán a legtöbbet! Azért ez jó érzés, hogy az egyszerű, jóérzésű emberekre még mindig lehet számítani ebben az országban.
    Másra meg egyáltalán nem, megint csak a pofázás ment. Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még szép! Felelőtlen civileken a civileknek illik segíteni. Hülyeséget félretéve, igazad van. Jó érzés ... :)

      Törlés