Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. március 13., szerda

Ne hitegess!

Manapság, egyre több írás lát napvilágot, ahol arra biztatják a devizahiteleseket, ugorjanak neki a pernek, nyerni fognak.
A pernyeréssel hitegetésnek mindig onnét ered az alapja, hogy, íme egy idézettel:
"-Tisztázzunk valamit mindjárt az elején! Teljességgel téves és helytelen a szóban forgó probléma kör esetében deviza hitelről beszélni.
Ez ugyanis nem az!"


Ezen bevezetés után jön a szokásos levezetés ... Nem citálom, mert lerágott csont, most már gumicsont. Aki nem hiszi járjon (olvasson) utána.
Egyben bizonyos vagyok, a hitegetés ebben az esetben is az átverés egyik formája.

Teljesen feleslegesnek tartom ilyesféleképp hitegetni szerencsétlen devizahiteleseket. Miért? Azért, mert arra való hivatkozással, hogy soha nem forgott svájci deviza az ügyletben, azon az alapon nem lehet pert nyerni.
Ezt már százféleképp száz szakértő is elmagyarázta. Aki nem hiszi járjon ....

A devizahiteleseket egyféleképp lehetne megmenteni.
Normális kormányzással, normális gazdasági politikával, ahol nő a gazdaság, munkahelyek teremtődnek és a munkát megfizetik.
Munkával, munkáért járó elfogadható bérrel, a bérek évenkénti elfogadható emelkedésével és a forint mélyrepülésének megállításával elérhető lenne az, hogy törleszt az adós. ...
Egy kiút van, az előre vezető út. Vissza kell tornászni az országot Európa azon szintjére, ahonnét lecsúsztatta a felelőtlen politika.
Amiért pénz jár -és ilyen dolog a tisztességgel elvégzett munka is- azért pénzt kell adni és kapni. Ha van bevétele az adósnak, akkor fizetni is tud és fog is.
Senki nem reklamált addig, míg el nem "reptették" a forintot, tönkre nem tették a gazdaságot, meg nem szűntek munkahelyek, amíg nem csökkentek a keresetek és amíg nem nőttek az egyéb kiadások. És így tovább!

Nemcsak azok a felelősök, kik ész nélkül osztogatták anno ezeket a hiteleket, hanem azok is, akik most, ész nélkül vitték odáig ezt a szerencsétlen országot, hogy lassan rajtuk és klientúrájukon kívül nincs fizetőképesség.
Ne vádoljon senki azzal ... könnyen beszél, mert ...
Nincs mert ..., viszont svájci devizahitelem az van.

2 megjegyzés:

  1. Sokat lovagolnak ezen, hogy ugye minek kellett felelőtlen hiteleket felvenni. Akkor minden jel arra mutatott és biztatott, hogy lesz miből kifizetni. Azt látom, hogy nem azok a hitelek visznek a nyomorba, melyek egy tévéről szolnak, hanem lakás vásárlások, telkek, vállalkozások fejlesztése. Mitől lennének ezek rosszak? Nem ezek mozgatják a gazdaságot?
    Ha most elkezdünk gyökereken élni, soha nem fogjuk visszaállítani a gazdaságot...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így, így! Minden szavad igaz s én meg egyetértek.

      Törlés