Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. március 2., szombat

Tamáskodóknak

Mondanom sem kell talán, a kép nem tőlem származik. Pontos eredetét nem ismerem, rábukkantam s mint észrevettem sokan mások is és meg is osztották. Én is. Amiért emellett még ide is elhoztam, az egy hozzászólás. Figyelemre érdemes.
Hogy miért?
Íme!


Nem idézem szó szerint, mert már nincs kedvem visszakeresni. A lustaság fél egészség! Ily késői órán bizonyosan.
Azért a lényegére pontosan emlékezek.
A hozzászóló szerint azért jók az ilyesfajta közlések, mert valaki kitalálja, többen is megosztják, nem lehet ellenőrizni a valóságtartalmát és ennek ellenére is, sokan elhiszik.
Ez roppant érdekes. Nekem mindenesetre.

Az, hogy hányan hagyták el a hazát országlásuk alatt, az egy olyan számadat, amit a Fidesz is elismert. Az 56-os számadatok pedig már nem titkosak.
Vegyük ezt tehát úgy, hogy kis munkával ellenőrizhető.

Az, hogy ki mennyit visz haza most és mennyit vitt az adóreformok előtt, azt csak simán meg kell kérdezni néhány embertől. Nyilván, nem vonatkozik mindenkire az állítás, hogy kevesebbet. Az, hogy az élelmiszerek ára mennyivel emelkedett a világ legegyszerűbben ellenőrizhető adathalmaza. Menjen el a kedves hozzászóló egy nagy bevásárlásra, majd ha nem emlékszik mondjuk a krumpli, a tojás, a hús, a gyümölcs és egyebek esztendővel ezelőtti és két esztendei áraira, hát elárulja neki az internet. Kereső!

Az új adónemek és az áfaemelés mértéke ne legyen titok senki előtt, keressen rá a Magyar Közlönyben a vonatkozó törvényekre, rendelkezésekre. A tízszázalékos rezsicsökkenés egyszerű matek. Vegyen elő egy friss csekket és vonja ki egy régebbiből. Annyi! Hogy ki fizeti a bankadót, csekkadót, telefonadót?
Hisz majd minden szolgáltató beismerte, átterhelik! Akkor mi a tamáskodás oka?

A termőföldek művelésbe adásának kérdése. Elmondták a gazdák ezerszer. Rendszerint helybéliek nem nyernek. Vajh miért nyerhetnek teljesen idegenek? Vajh miért lehet az, hogy Ángyán József ilyen nyíltan és kamikaze módjára száll szembe ebben a dologban saját pártjával és Orbánnal? ... Azért bizony! Mert nem "zörög a paraszt", ha ... De fúj!

Hogy egy minimálbéres mennyit visz haza most és mennyit vitt 2010-ben? Olyan egyszerű! Tamáskodás helyett tessék leereszkedni ... tessék tőlük megkérdezni.
Nem hiszem, hogy titkos adatkánt fogják kezelni a megrövidítésüket.

A magánnyugdíjvagyon kérdése is kérdés? Ha nem élték fel, akkor hol van? Az állami nyugdíjszektorban hoztak létre magánszámlákat? .... Nem! Ha nem, akkor oda nem is került vissza. Az EU pénzügyi szakemberei is csak kitalálnak hülyeségeket, amikor azt állították hogy a pénztáraktól származó, elvett nyugdíjvagyonnal csak egyszer lehetett az államadósságot csökkenteni?

És akkor az államadósság. Ha egyszer lehetett vele, akkor azóta mivel csökkentettük? Hisz a gazdaság áll, a forint meg zuhant. Nyilván, itt lehet a legnagyobbakat ferdíteni.
Itt egy link:  katt ide!
De nem kell ennek sem, meg nekem sem hinni. Tessék keresni más magyarázatokat.
Azért a tisztánlátás érdekében ha javasolhatnám, akkor ne csak a Matolcsiét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése