Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. március 12., kedd

Esőisten siratja ...

Mi a manó ez itt a képen?
Szabadtéri cseppkő képződmény, avagy ...? Avagy! Is!
Bizony, itt csöpög, folyik a figyelmetlen járókelő fejére a "trutyi"!
És ami a trutyiból kiválik ... az bizony cseppkő!
Egy valaha jobb sorsa érdemes nagy áruház átjárójának mennyezeti része ez. Napokkal az esőzés után.

Mi is a cseppkő? Anyaga igen sokféle lehet.

"Főleg kalcium-karbonátból állnak a betonépítményeken átszivárgó vízből kikristályosodó betoncseppkövek is." (Wikipédia)
Betoncseppkő!
Létező képződmény, nem én találtam ki, ott van a képen, megnevezése is már létezik.
Még pár esztendő vízének át kell csorogni a mennyezeten, mire igazán látványos lesz a mérete -megjegyzem nem ez az egyetlen példány- és mire versenyképes lesz a hazánkban látható és méltán népszerű cseppkőképződményekkel.
Azért már most ajánlom mindenki figyelmébe, vidéki látogatóknak szükség esetén, kérésre nagyon szívesen adok írásos útbaigazítást, akár személyes kíséretem is, természetesen előre egyeztetve és szabadidőm függvényében. Mindezt ingyenesen. Addig nézze meg minden érdeklődő, míg ránk nem szakad. Eme veszély fennállása miatt a személyes bejárást mindenki csak saját felelősségére tegye, én kíséret esetén sem tudom garantálni a testi épséget, csak a túravezetést és a mentést.
Mentést is csak abban az esetben, ha nem rám szakad. Rám is.

Közben folyik a fejünkre a sok trutymó, dzsuva.
Dzsuva: a szlengszótár szerinti egyik jelentése a szenny.
Na, az van! Öntik a fejünkre megállás nélkül. Míg majd elborít, ellep mindent, mindenkit.
No persze ... aki abban érzi jól magát, szeret a zavarosban ..., úgy szeret élni, úgy véli, abban jól el lehet lavírozni, tűnni, akinek a szenny a lételeme. Vannak ....
És vannak szép számmal, kik nem szeretik hogy rájuk fröcskölik, csöpögtetik.

Most pedig, most hogy már nem csak csepegtetni, fröcskölni akarják, hanem belerántani, belenyomni, belekényszeríteni mindenkit, most már minden józanul, logikusan, józan paraszti ésszel gondolkodó embernek ki kell mondania: elég volt! Elég, mert ez most már bizonyosan nem demokratikus, nem jogállamiság és nem alkotmányosság.

" ... a végső véres összecsapás után ott ül Tlaloc, Mexikó esőistene az elpusztult csodaváros, Tenochtitlián kapuján és a trópusi eső sűrű hullásával siratja országát és népét." ... (Esőisten siratja Mexikót)

2 megjegyzés:

  1. Szegény Te, már megint rosszkor, rossz helyen jártál. Én tegnap a Kálvin-tér környékének felújított utcáiban, tereiben, mondhatom üdítő volt :-))) Legközelebb, ha teheted sétálj arra, kicsit jobban fogod érezni magadat :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig rossz helyen járok. Ez a mániám. :)
      Az a helyzet, hogy mikor én Budapesten járok, akkor zömében Békáson, vagy Csepelen. :))

      Törlés