Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. augusztus 1., csütörtök

Pancserek

UFO-k. ..... Hol,hol?
Ott vannak a képen. A világosabban megjelenő területen. Három is! Mindjárt három!
Nem sikerült hetet egycsapásra mint a mesebéli szabólegény, de hármat igen!
Végre nekem is bejöttek! Tudjátok hogy hány éve vadászom én már rájuk? .... Nem? ....Nem is csodálom! Már én sem tudom az idejét!
Azóta izgatnak igazán, hogy egyszer kiestem az időből.
Volt úgy egy órányi idő, ami kiesett. Azóta sincs meg!
De most végre legalább az elkövetők megvannak. Nem kell tamáskodni!
Az ott a fotón nem porszemcse. Egyik sem. Először is, mindig tiszta a cucc, másodszor meg a megelőző és a következő képen sincsenek ott.
Nem is légyszar. Részint a fentebbi indoklás, másrészt amiatt, hogy a légy nem ilyen hosszúkásat termel, hacsak nem röptében, vagy megy a hasa.
Esetleg nagy sebességgel, az optika és a céltárgy közt átrepülő muslincák lehetnének. De nem azok!
Látott már valaki rendezett kötelékben szálló muslincákat? Na ugye!
Ezek bizony UFO-k! Tetszik, nem tetszik, de azok!
Ezzel bizony vastagon lepipáltam a Nagyláb és a Jeti fotókkal előállókat.
Mikor sikerült bármelyikőjüknek is hármat egy kattintással? .... Pancserek!

5 megjegyzés:

  1. Én pedig a mai napig nem tudom mit láttam két évvel ezelőtt egy derült nyári estén. Kint voltam az erkélyen, s jobbról 6 csoportban 3-3 fénypont átlósan közeledett az égbolton. Teljes csöndben. Mikor odaértek a ház fölé, leszaladtunk a párommal az udvarra, hogy megnézzük merre mennek. Csak éppen nem láttunk semmit. Az pedig biztos, hogy nem lézeres kivetítés volt, mert ott általában lehet látni a vetítősugarat is. Most UFO volt vagy nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hat csoportban hármasával? Akkor ha jól értem 18. A repülők, helikopterek fénye is gépenként általában három, de nem zajtalanul repülnek ...és. És az egész ország területén nincs a légierőnek ennyi gépe. Polgári gépek meg nem szoktak ekkora köteléket repülni. Persze sok más adat kellene még. Felhők, felhőalap, úgy amúgy az időjárási viszonyok, pontos idő miegymás. Az alakzat teljes képe. Merthogy akár éjszaka átrepülő vándormadár csapat is lehet, tollazatuk pedig visszaverte a fényt. Valaminek a fényét. A helyváltoztatásotokkal pedig elhagytátok azt a kedvező szöget ahonnét látszottak.

      Törlés
    2. Okos! Okos! A helyváltoztatásra nem gondoltam volna magamtól. Madár ötletét elvetném, szerintem ők is ritkán repülnek csendben, de lehet tévedek.
      A napra nem emlékszem, de este 9 körül volt és már majdnem sötét, így augusztus elejére tippelek. Írtam, derült volt, de ebben nem lehetek biztos 100 %-ig, de csillagok is látszottak már. Az alakzat képe egyenes vonal.

      Törlés
    3. Ne vesd el a madarakat teljesen, mert bár a libák kötelékben is gágognak, de sok madár teljesen zajtalan vonul, vagy a magasság miatt a csekély zajuk nem jut be a fülünkbe.
      Mellesleg mondom, Egerben gyártják az Apolló típusú ultrakönnyű kisgépeket, már több mint ezret adtak el. No most ha azt veszem, a sárkányrepülős magassági rekord 6000 méter körül van ... sok ultrakönnyű van már felszerelve éjszakai repülésre alkalmas berendezéssel ... ritka, de nem lehetetlen a nagyobb kötelék, úgy repültek (tán nyolcan) a Horvátországban lezuhant pilóták is Kaposvárról ... oszt még teszem azt a rovarvonulással sem számoltunk. Száz szónak is egy a vége! Ezeket csak azért szedem elő, hogy szemléltessem mennyi mindenre lehet gondolni laikusként? S még mennyire gondolhat egy profi UFO vadász?
      Eszembe jutott még valami. Csak mert az időpont okán -bár nem túl kései-, már az amúgy sem könnyű magasságbecslés is bezavarhat a fények játékába. A majdnem sötét a lényeg! Bizonyos magasságról még a motorzaj sem jut le, vagy elnyomja a környezeti zaj. A majdnem sötét épp leszállási idő, ha nincs tervezve éjszakai repülés. És miért lenne, ha reklámmolinót húz egy gép? Biztosan láttál már te is. Ha a gép bizonyos részei, a kötél szakaszai, a molinóra festett betűk egy része verte vissza a fényt, akkor adott az egyenes vonal. Persze ennek csekély a valószínűsége, de ki tudja? :)

      Törlés
    4. Ezt elfeledtem az előbb megírni. Szerintem az én képemen meg valamiféle rovarok repültek át a lencse és a céltárgy közt. Valami, ami muslincánál nagyobb. Azért írtam belőle UFO írást mert épp aznap láttam egy új Yeti képet, ami persze lehetnék épp én is, a viharkabátomban, hátizsákkal, amint gyorsan beváltok az egyik fenyvesből a másikba. :)

      Törlés