Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. május 14., szombat

A félelem bére, ...

A félelem bére!
A teszetoszaság, nemtörődömség, érdektelenség,
az ostoba makacsság bére!

Íme, kifizettek bennünket! Azzal, hogy a város határába telepítendő gumiégetőt, kiemelt állami beruházássá nyilvánították, megkapta minden Kaposvári, a hallgatásáért, érdektelenségéért, félelméért járó méltó fizetségét.

A félelem bére!
A vélt vagy valós félelemé. Valós addig, míg csak száz ember meri megemelni a seggét és abból is csak tíz meri kinyitni a száját és ellentmondani. Addig valós!
Csakhogy én nem hiszem el, hogy a 68 000 kaposvári lakosból 67 900 gumiégetőt akar a városa határába. Nem hiszem el! És abban meg biztos vagyok, ha nem száz, de legalább tízszer annyi emelkedik meg s emeli fel a szavát, akkor már nem lenne okunk a félelemre. Százakat lehet terrorizálni. Ezreket már nem!

A teszetoszaság bére!
Csak azért, ne kelljen utána olvasni, a teszetosza szinonimái: -engedékeny, bizonytalan, változékony, döntésképtelen, befolyásolható, habozó, határozatlan.
Ez a sor, nagyjából mindent elmond a mentalitásról, amit én úgy neveztem el, a "homokbúvár". A struccpolitika után!
De miért? Emberek! Miért?
Hisz az ellenzék egyöntetűen ment szembe az elképzeléssel. A Jobbiktól a DK-ig.
Vagy pont ez a baj?

Az ostoba makacsság bére!
Az ostoba makacsság, ami tetten érhető az emberekben már évek óta. Volt anno az MSZP vezette kormányok, akik loptak, csaltak, hazudtak, jókora károkat okoztak.
Leváltottuk őket. Okkal! Megérdemelték!
Oszt esztendő sem kellett ahhoz, hogy lássuk az újak lopnak, csalnak, hazudnak és jókor károkat okoznak. Majd tán még egy esztendő ha kellett és láthatóvá vált, ezek tízszer annyit lopnak, tízszer annyit csalnak soha nem mondanak igazat, és végzetes károkat okoznak. És újraválasztottuk őket!
Az ostoba makacsság okán, mert kimondtuk, soha többé MSZP!
És ezt kiterjesztettük az egész baloldalra!
Ez ám a magyar virtus! ... Nem számít, hogy emezek eddig s most is mit cselekszenek, s mit nem, nem számít, hogy ellopták már a múltat is, jelent s jövőt! Nem számít, hogy igazat, tán még álmodni sem bírnak, nemhogy szólni! Nem számít, hogy mostanra szinte már mindent tönkretettek, leépítettek, átalakítottak, felemésztettek ami valaha is jó volt.
Felégettek, felégetnek mindent!
Nem számít! Kitartunk! Soha többé baloldal! Többé, mi nem állunk nyakig a szarban! Inkább folyjon be a szánkon, inkább benyeljük!

Nos, ezt nyeltük be Kaposváron, ezen mentalitással.

1 megjegyzés:

  1. Gyávaság, lustaság, intelligencia, és a kellő tájékozottság hiánya, valamint a Facebook gőz lefúvató szelep szerepe, mint írtad a fafejűség stb. az oka amiért nem állunk ki magunkért.

    VálaszTörlés