Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. május 13., péntek

Gumírozott ...

A nagy helyzet az, hogy nem fogytam ki a mondandómból gumiügyben, csak kicsit emésztettem s rápihentem. No, meg azon gondolkodtam, mit is helyezzek előtérbe?


Nem akarom bántani a kotonfonnyasztó mellett kampányolókat, de bármennyire is nem akarom, biztosan fogom. Leginkább akkor szaladt fel a szemöldököm -jó hogy nem vagyok kopasz, mert seggig szaladt volna- mikor azt olvasom egyik ismerősnél ,kell ez, legyen, munkahely, környezetvédelem, de majd ha nem hozza az értékeket, magyarán szennyez, akkor bezárjuk. Pár év s kiderül!
Na! Ilyenekre mondta Ford Fairlane: "- Eszem faszom megáll! Hej!"
Meg! Főleg az ész. Először is, ez Szita dumája.
Nála ok, úgy veszem átment a szitán, oszt kifért egy lyukán. Valamit mondania kell szegénynek, hisz védeni kell ha már beleállt.
No de! Ő legalább tudja, hogy hülyeséget beszél. Higgyétek el! Tudja.
S mert tudja, kár terjeszteni. Hacsak, az egy bolond százat csinál, elv alapján nem.
1. - Ha ezt a beruházást megépítik, méghozzá kiemelt állami beruházásként, akkor persze majd hagyják bezárni. Ugye? Hadd vesszen a lóvé! A belefeccölt is, meg csordogáló lé is. Mert ezek olyanok!
2. -Van azért komolyabb érvem is. A környezetszennyezési értékek mérése.
Vegyük példának okárt a vizet. Nekem ez a vízparipám! Még mindig nem tudom ugyan, hol fogják tisztítani a vegyileg szennyezett vizet? Oszt merre csorog el?
Tegyük fel, mintát akar venni valamiféle okoskodó a Kaposból. Akkor a megelőző csapás az, a Deseda tározóból hirtelen lezúdítanak pár lityi tiszta tólevet, átöblítik vele a Kapos medrét és egyúttal felhígítják a a vízét. Nem egy folyam, nem a Mississippi -meg lehet csinálni, van az a lóvé- de messze viszi. S lőn! Határértéken belül van!
3. -Végül, de nem utolsó sorban! Tényleg komolyan beszél az aki efféléket beszél? Legyen évekig kísérleti nyuszi az egész város és a környező falvak lakossága?
Mintegy százezer ember?
Szívjuk az ismeretlen összetevőkkel dúsított levegőt oszt majd csak lesz valahogy?
Csak figyelmeztetnék arra, ez akár az utolsó slukk is lehet idővel.
Persze, ha letagadják majd azt is. A halálod okát is. Majd ott döglesz meg a várólistán, vagy a kártérítésért pereskedők padján! Akár az azbeszttel mérgezettek!

Hát ne! Majd akkor legyen gumi krematórium, ha garancia is lesz nem csak levegőbe fújt ígéretek, ha korrekt tájékoztatás is lesz, ha válaszok is lesznek a megannyi kérdésre, aggodalomra, ellenérvre.
Jelenleg azt látom, nem egészséges dolog egy követ fújni Szitával, később meg egy levegőt szívni nem lesz vele egészséges.
Nehogy abban reménykedjen bárki is, kifogytam. Nem. Most abbahagyom.
Egyszerre egy. De én legalább válaszolok, akkor is, ha nem engem kérdeznek, ők meg nem válaszolnak, hiába kérdezzük. A mellébeszélés, ígérvény, meg a majd ha ... az nem válasz! Az lófütyi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése