Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. május 29., vasárnap

Megújuló olaj s egyebek

A Homatech termékek közül, már szót váltottunk a gázról, a koksznak hívott koromról, a "melléktermékek" sorából a szennyvízről.
Nem teszek eme felsorolásba, rámutató linkeket, itt a ...tükör..., szép sorjában megtalálod mindenféle gumis kétségem.
Pontosítok! Amiket eddig áttettem billentyűzetre.
Olajozzunk hát egy kicsit!

Miért ne? Hisz úgy néz ki, a Homatech ügye, eleve olajozottan zajlik. Igen! A kurtán furcsa városi közgyűlésre gondolok, s a gyorsvonati sebességgel kapott kiemelt beruházásra utalok. Sajnálatos, de ezidáig, ez az egyetlen, igazán gyors vonat a megyében.
Naná! Ezt gyorsabban lehetett papírra fektetni, mint például a Budapest-Kaposvár vonali sínpárokat töltésre. Rossz nyelvek szerint azért, mert a töltéshez is pénz kell, meg a papír aláírásához, a döntés gyors meghozatalához is pénz kell! Csak más leosztásban.
De hagyjuk ezeket a csudába! Ez már politika. Szerintem más is, és a tiltakozás is eleve politika, de akkor is hagyjuk a csudába!
Nekünk fő az egészség, a Homatech krematóriumában meg fő a gumi!

Fő a gumi s közben szennyezett füstgázokkal dúsítja a levegőt, szálló porral festi a környezetet, s egy másik kijövő nyílásán csordogál a megújuló olaj.
Megújuló olaj! Milyen szépen is cseng ez a fülnek! Szinte megkívántam!

Ipari fűtőolaj minőség. "Desztillálást és egyes szennyező anyagok eltávolítását követően alkalmassá válik többek között erőművi felhasználásra." (Homa. honlap.)

Szeretem a megfogalmazásaik. Istenemre mondom, szeretem! Tisztán látszik, hozzá nem értőknek, gyengeelméjűnek tartott laikus polgároknak készült, az ő etetésükre!

Egyes szennyező anyagok eltávolítása!
S mégis, mik azok az egyes szennyező anyagok?
S hogy, s mi módon, módszerekkel, hol távolítják el? Amely szennyező anyagokat az olajtermékből kivarázsolnak, azokat mégis, hová teszik? Hol raktározzák?
Ezeknek mi a hatása, Mire használhatók?
Nem lehetnek ezek jelentéktelen cuccok, mert annak ellenére is ki kell szedni, hogy esetleg az olajtermék utólag hőerőműben végzi.
Szegény! Ebben a krematóriumban születik, amabban meg bevégzi!

Ennyi! A honlapjukon (ez honlap lyuk), négy sorban bevégzik az olajos tájékoztatást, s maradnak nekünk -akik nem veszik be olyan könnyedén- a kérdések, kétségek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése