Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. május 27., péntek

Nagyobb összetartást!

Legnagyobb sajnálatomra, nem tudtam tegnap megjelenni a maszkos tiltakozáson. Pont egy gázprobléma miatt, a gázszerelő tartott idehaza! Olvastam róla, nézegettem a képeket s örömmel vettem, alakul!
Olvastam Dér Tamás megnyilatkozását is és a hűségesek hozzáfűzéseit. Jót nevettem.
A felvezetésben azt írták "néhány tucat ember megzavarta" és betettek alá egy olyan fotót ahol jó néhány tucat szájmaszkos látszik.
Meg a molinó!
S innét kezdve számomra eldurvultak a dolgok!
A helyzet az, hogy szokásomtól eltérően beléptem pár csoportba a jó ügy követőjeként.
S ott meg, megy a szájkarate, megkezdődött a széthúzás, vita, egymás csesztetése egy vacak molinó miatt és amiatt, mert a pártok ... mi meg a civilek ... meg a politika.
Tényleg ez a legnagyobb gond? Tényleg? Egymás torkának esünk azért, mert két ember, kik nem mellesleg megyei és önkormányzati képviselők, nem mellesleg párthoz tartozók, kifeszítenek egy lepedőt és rá merik írni Szita takarodj!
Az ő dolguk! Ez a véleményük. Bármennyire is fáj a civileknek, vannak pártok, és itt jegyzem meg, az összes ellenzéki párt összeállt a gumi tikkasztó ellen!
Azért ez nem szokványos Magyarországon!
Pártok. Igen. Amúgy meg, ha belegondoltok, mögöttük is emberek vannak. Nem mind párttag, hanem csak szimpatizáns! Tehát civil!
Nem is igazán értem az afféle megnyilatkozásokat, kik teljesen elhatárolódnak a politikától, politikusoktól, pártoktól. Nota bene, erre hivatkozva még ki is lépnek a csoportból. Ők akkor, választásokkor szavazni sem járnak?
Minden választás a pártokról, politikusokról, politikáról szól!
Azokat sem értem, kik arra hivatkozással akarják az ügyet elhagyni, hogy nekik semmi bajuk Szitával! Tényleg nincs? Akkor kivel? Hisz Szita Károly hozta ide ezt a rohadt problémát, ráadásul pártállami diktatúrát idéző módszerrel! S nincs vele bajuk?
Én úgy gondolom, lehet rosszul látom, szokásom, hogy kik ilyen hivatkozásokkal hagyják el a csoportokat, meg az ügyet, ők csak egy indokra vártak, végre meglelték, a háttérben meg valami más motiválja a lépésük.
Az a véleményem, aki ennyire elhatárolódó és ennyire civil, hát ne foglalkozzon a politikusok, pártok lépéseivel, de viselje! Viselje, mert ők is ellene vannak a gumiégetőnek, velünk vannak civilekkel, nem mellesleg előbb kezdték, ők kezdték a tiltakozást s ha már tiltakozásról beszélek, az nekik is joguk, a tagjaiké is, szimpatizánsaiké is.
Az utca, a tiltakozások különféle megjelenítési módjai sem csak a civileké!
Aggódni a sajtó miatt meg lehet, de kissé felesleges mert úgy is megtalál!
Találnak okot, ha meg nem, akkor majd kitalálnak! Azon kellene aggódni, amiért megint csak a pártok tiltakoztak nem a civilek, nevezetesen, hogy csak a város vezetéséhez hű oldal mondhatja el a véleményét a kaposvári médiumokban. Meg a Homatech! Más nem!
Az a nézetem, mivel övék a hatalom, hát velük az erő!
Velünk csak akkor lesz, ha többen leszünk és képesek leszünk összetartani!
Ehelyett megkezdődött a széthúzás?
Széthúzva nem fog menni, mert azt egyből leveszik s meglovagolják.
Remélem senki nem él abban a tévhitben, hogy attól mert egy csoport zárt, nem tudja a város vezetése -ha akarja- a benne folyó tevékenységet!
A széthúzással sebezhetőséget mutatunk fel!
A sebezhető erő pedig sebeket is fog kapni, nem tud növekedni és kivéreztetik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése