Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. május 9., hétfő

Ostorozlak ...

Ostorozlak szülővárosom és bennetek is érdektelenséget, közönyösséget mutató polgártársaim!
Távolmaradástokkal tüntettek s azt hiszitek, hogy ezzel a politikusokat büntetitek?
Ma volt a lakossági fórumként meghirdetett gyűlés abban amit én "Gumi ügy" címmel említettem meg legutóbbi bejegyzésemben.
Számomra most ez az lett, amitől tartottam. Közösségi közöny.
Pedig nem lett volna oktalan tán másoknak sem, én profitáltam s mert egynémely, tán legsúlyosabb kétségeimre választ találtam, döntésre tudtam jutni. Nem kell ez a feldolgozó ide!
Az érvekről s ellenérvekről én most itt kéretlen nem szólok, ahogy én megtettem más is megkeresheti magának a válaszait. Utána dönthet. Vagy maradhat továbbra is közönyös, érdektelen, rejtőzködő s akkor döntenek helyette. Ismét döntenek helyette!
Hol s merre voltatok kedves polgártársaim? Hogy volt az, hogy a nagyjából 65 ezerből eljöttetek százan? Százan! Mondhat bárki, bármekkora számot, de annyian voltatok.
Kik a százon felül, ők Sántos, Taszár és Kaposhomok lakosai. Ha kicsit megrázzák maguk, többen lettek volna mint mi, Kaposvár polgárai. Nem szégyenkeztek?
Legalább egy kicsi!
Mivel magyarázzátok? Kamerákkal? Listával? Félelemmel? Ott azért nem tartunk, hogy egy lakossági fórumra, tájékoztatóra engedélyt kellene kérni az épp regnáló hatalomtól!
Én kissé szégyenkezem amiatt, hogy ma este, a legharcosabb "kaposvári" Illés Zoltán valamikori államtitkár volt. Bár itt s most jó ügyért küzd s jó ügyért küzdött máskor s máshol is, de voltak más dolgai is, ezért megkérdezlek bennetek kedves kaposvári polgártársaim. Helyben nincs jobb, vagy legalább ennyire jó?
Kaposvár csak olyan környezetvédelmi szakembert terem, ki névtelen küld levelet?
Jó dolgokat, szívhez szólóan ad elő, de névtelen! A jó ügy mellé arc, kell! Arcok!
Higgyétek el! Jelen ábra is mutatja, a rossz ügynek is vannak arcai. Nem is akárkik!
Itt van most a várva várt összefogás, az összes ellenzéki párt egy platformon. S nem áll mögéjük senki? Állítom nektek, ezt a beruházást nem száz ember ellenzi. Több. De száz ember nem is fogja megakadályozni. Ahhoz több kell! Sokkal több!
Álljatok fel fotelforradalmárok, folyosói pletykafészkek és ne a kamera szemétől féljetek, hanem a gyermekeitek, unokáitok szemétől. Abba kell majd belenéznetek, mikor megkérdik: -Papa, mama, nagypapa, nagymama, te hol voltál mikor idetelepítették a mérgező port, a gázokat, a vizeinket szennyező gumifeldolgozót? Te miért tűrted el?
Apropó! Víz.
Ez egy vegyi üzem lesz. Mondhat bárki bármit, de vegyi üzem. A gumi feldolgozását követően a "drótfalcot" leszámítva csak vegyi anyagok képződnek.
A működéséhez szükséges víz a felhasználást követően vegyileg szennyezett víz lesz. Van Kaposvárnak vegyi szennyvíztisztítója?
Mert úgy gondolom, vegyileg szennyezett vizet a meglévő biológiai szennyvíztisztítóval nem lehet kezelni. Hová lesz ez az ipari szennyvíz a Kapos folyó vízgyűjtő területére telepített vegyi üzemből?

Tisztelt kaposvári polgártársaim!
Száz? Ne bagatellizáljátok el ezt a dolgot! Mert ez fajsúlyos! Most is! A jövőnkben, a gyermekeink, az unokáink jövőjében meg pláne az lesz!
Azt a levegőt fogják szívni, azt a vizet fogják inni, azokat a növényeket fogják enni, azt a húst fogják fogyasztani, amit majd, a mostani rossz döntésünk, az érdektelenség szülte döntésünkkel beszennyezünk nekik!
Olyan döntést hozz tisztelt polgártársam, hogy később ne érezd magad társtettesnek, bűnrészesnek!
Állok minden vitának elébe s maradok tisztelettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése