Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. szeptember 28., szerda

Borítékolom

Előszörre úgy terveztem ezt a bejegyzést borítékolom s csak közvetlen a népszavazás
előtt teszem közzé. Meggondoltam.
Akkora már a népszavazási láz, hogy úgy módosítom a döntésem, most utoljára szólok róla, oszt holnaptól egyik fülemen be a másikon ki!
Elég volt. Totálisan elég!
Másokkal ellentétben én nem buzdítok.
Sem a részvétel sem a távolmaradás mellett. Sem az igen, sem a nem, sem az érvénytelen voks mellett.
Én amellett buzdítok, ülj le a legkényelmesebb fotelodba, nyisd ki a legkedveltebb üveged, tölts egy nyeletet, csukd be a szemed s gondolkozz!
Bőven van miről! Oszt ha végiggondoltad, dönts. Ha nem gondoltad végig akkor úgy dönts. De dönts, mert utólagos nyavalygásnak helye nincs.
Az urnáktól való távozás, vagy távolmaradás után a kormány reklamációt nem fogad el! Jól is teszi! Ugyan miért is fogadna el?
Ha a törvény adta lehetőséggel nem élsz, akkor úgy élsz!
Ha a törvény adta lehetőséggel élsz, akkor meg úgy!
A voksodhoz méred majd és vagy győztesnek érzed magad, vagy vesztesnek.
De másokat ne hibáztass! Ne keress magyarázatokat, kibúvókat, ne vádaskodj!
Döntöttél, így vagy úgy, más is döntött így vagy úgy. Összeadták s az jött ki ami kijött. Az van! Aszerint lesz.
Főleg ne mond majd, csaltak. Ne mond! Ott voltál? Tudod? Vagy csak nem tetszik az eredmény? Mielőtt vádaskodsz gondolkozz. Ismét.
A mostani állás szerint 8 000 432 határon belüli lakcímmel rendelkező választópolgár van, és 274 727 olyan, aki nem határon kívül lakik, azaz levélben szavazhat.
Így az összes szavazó 8 275 159. Ez még majd változik ugyan, de az elenyésző.
Ennek kell a fele, és még legalább egy, érvényesen szavazó és érvényes!
Őrült nagy szám! 4 137 579 + 1
Ugyan kit érdekel, és főleg mire a nyavalygás, ha bizonyítékok nélkül vádaskodik bárki is, akár ha 30 vagy 40 ezer, vagy netán 100 ezer hamis szavazattal?
Még ha úgy is lenne, akkor is több mint négy millió ember elment, letette a voksot s annak a több mint fele egy irányba ment!
Míg a másik két millió ember másik irányba ment.  S lesznek még az érvénytelen menők. Az is egy irány ha úgy fogod fel, de fogd fel azt is, a politikában ilyen irány nincs!
Na ez az igazi tét! Ettől igazán nagy a tét! Ezért gondold meg alaposan és utána dönts!
Érthető voltam vajon?
Nagyon leegyszerűsítve, vagy magasan át kell lépni a négymilliós érvényességi küszöböt, és azon belül magasan annak a felét, vagy mélyen alatta kell maradni az érvényességnek és akkor nem lesz min vitázni.
A baj igazán az lesz, hogy a távol maradókat, ami szerencsétlen esetben akár négymillió is lehet majd mindenki ki akarja sajátítani. Pedig senki nem lát a fejükbe!
A mostani kormányzati gondolkodás mellett annál rosszabbat minthogy közel fele-fele nehéz elképzelni. Akkor a gyűlölet a választásokig él. Meglehet amúgy is.
Én már átgondoltam, eldöntöttem, de azért megiszok rá még egy jó hideg seritalt s a héten az ügy már nem foglalkoztat. Megnézem, a csapból folyik még víz is?
A többit tényleg borítékolom.

5 megjegyzés:

  1. Végülis nem értem ez a szavazás mire megy ki? Mi a célja? Fityiszt mutatni az eurónak? Hexit lesz belőle? Vagy mi? Hogy most bekeményítenek a mocskos kapitalistáknak?
    Milyen naivak az emberek. A dollár milliós tőkéseknek nemcsak B tervük van, hanem az ábécé összes betűire akad egy tervük, bármifelé megy a világ sorsa.
    Egyezzünk meg, lehet, hogy az arabokat a konzum társadalom kőolaj iránti éhsége kavarta meg, de kellettek hozzá a korrupt sejkecskék, nélkülük világhatalom lehetett volna már ma az iszlám, de eladták örökségüket egy tál lencséért. Ez az álmodozás, hogy most megmutatjuk nekik, ez nevetséges.
    Alulról lehetne valamit kezdeni, egy erős és tudatos polgári összetartással, ami viszont nincs, nem volt és nem is lesz. Mindaddig amíg diktátorok mondják meg nekünk mi a jó és rossz, nem lesz semmi...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha őszinte akarok lenni, akkor én sem. Csak sejtem. Egy ami biztos, nem arra megy ki mint amit a kormány mond. Én leginkább abban a variációban hiszek ez egy igen aljas módon kivitelezett mozgósítás a Fidesz mellett. Más nem lévén az emberekben megbúvó vadállatra élezték ki a gyűlöletbeszédet s azzal próbálnak meg az urnák előtt többséget, erőt demonstrálni. Ha sikerül, akkor ez a gyűlölethullám az országgyűlési választásokig életben lesz tartva s megpróbál a Fidesz erre alapozva nagy többséget szerezni ismét. Sajnos utóbbit én is így látom. Polgári összetartás nincs. Megpróbálkoztam én is, megpróbáltam egy kezdeményezés mellé beállni, szerintem nem működtek. Kiszálltam. Megint magányosan folytatom a szélmalomarcom.

      Törlés
  2. Ha elmegyek az is baj, ha nem megyek az is baj, és
    mindenképpen a kormány győz. Lehetetlen helyzetbe hoztak. Ez a döntéshozók felelőssége. Ilyen terhet nem szabad a választóra tenni. Akkor aki ránk kényszerítette ezt a helyzetet az nem becsületes, vele nem vagyok hajlandó sorsközösséget vállalni. Nem beszélve a kérdés többféleképpen történő értelmezhetőségéről?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így érzem. Nincs jó válasz, ennél fogva nincs jó megoldás sem a részvételt illetően. Ami biztos, nálam túltolták a gyűlöletet, én nem asszisztálok nekik.

      Törlés
  3. Megoldódott a keleti kérdés, attól kaptam a segítséget, akitől legkevésbé számítottam. http://hirtv.hu/ahirtvhirei/orban-hamuba-sult-pogacsaval-megy-brusszelbe-1364056

    VálaszTörlés