Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 10., szerda

Adóspark

Azon agyalok, hogy -öcsémet idézzem- "jó lesz ez így"? De szerintem is. Tényleg jó lesz ez? Átgondolt minden tekintetében, vagy ez is csak egy felében-harmadában -vagy annyiban sem- kimunkált ötlet? Belevágnak, mert bele kell vágni. Ha már megígérték, hogy tesznek valamit.
De ezzel jót tesznek?
Most a helyszín nevesítése nélkül -végül is a hely mindegy mert állítólag lesz majd másutt is- kérdem. Tényleg jó ötlet összegyűjteni egy csomó megkeseredett, csalódott, kilátástalanságtól szenvedő embert egy "kupacba"? Különböző emberek, különböző életfelfogással, vérmérséklettel, kulturáltsággal, iskolázottsággal, különböző életfelfogással, akarással. És még sorolhatnám számolatlan. Jó ötlet munka ígéretével kecsegtetni őket? Hisz az eddigi ígéretek is csak ígéretek maradtak. Vagy nekik is marad a közmunka? Aztán abból törlesztgetik a bérleti díjat, egyéb díjakat és kapirgálnak a kiskertben. Apropó! Ki tanítja meg őket a kertművelésre? Ki a föld szeretetére?
Mert ha nem, akkor nem is fogják művelni. Vagy ha nem művelik akkor kiteszik őket? Vagy ha már a bérlemény állagának megóvására sem telik és a gaz meg felveri őket ... akkor hogyan tovább. Most akkor a "megoldás" mellett ez "kényszer munkatábor" is lesz avagy mi? Telep? Ha meg már "pusztulásnak indul, akkor gettó? Ha ezt nem akarja a kormány -márpedig bízom benne hogy nem- akkor lesz rá a későbbiekben is pénz, akarat? Tényleg minden tekintetben átgondolt?
Az ember tekintetében is?
Én azt elhiszem, hogy gondoltak orvosi rendelőre, óvodára, iskolára, boltra és mindenre. Én elhiszem, hogy áttekintettek mindent. De az "emberrel" is számoltak kellőképp? "Belenéztek" a fejekbe? Vagy nem számít? Ha a sorsát másra bízza, akkor már nem rendelkezik többé vele? Lesz onnét kiút? Félek, keveseknek.
.

1 megjegyzés: