Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 18., csütörtök

Fej vagy ...

Fej vagy gyomor? Annak kapcsán jutott eszembe Bősz Willis eme filmbéi kérdése, mikor ugye Bajnai Gordont edzőmeccsen fejbe rúgta egy támadó. Hogy BW melyik filmjében volt ez kérdés? Ki tudja már? Arra azért emlékszem, hogy kivételesen nem a világot akarta megmenteni, csak a házasságát. Mert hogy az asszonyka félre kettyintett.
A kérdés pedig a csábító barát felé hangzott el, ki utána meg is kapta a maga gyomrosát.
Bajnai is megkapta, csak a fejesét és nem kérdeztek tőle semmit. Mi több a támadó azt sem tudta kivel is térdelt szembe? Illetve orrba. Püff, rotty, kész!
De hát ugye kérem ez is benne van a fociban. Főleg ha valaki védekező poszton dolgozik. Mint Bajnai. Korábban még mikor hivatalban volt is védekező posztra lett meghívva. Védekezett is ahogy tőle tellett. Most azért is sokan szeretnék megrugdosni. Mert nálunk a foci, meg a politika az a két szakág, amit kevesen művelnek profi szinten, de mindenki beledumál és érteni véli a dolgokat. Na jó a politika most nem annyira, mert azt senki nem műveli profiként. A focit igen? Hagyjuk a kérdést "lógva", szerintem.
Oszt van nekünk egy épp regnáló miniszterelnökünk is, ki focista. Csatár. Támadó! Látszik nem? Nem az alkatára kérdem! Mert mostanság már kicsit belenőtt a milliomosságba és alkata inkább kezd piknikus lenni semmint atletikus. No meg persze füves pályán nem játszott már vagy 2006 óta. Mondta is a szóvivő ezerrel, hogy Orbánnal az nem eshet meg, mint Bajnaival. Persze, ha már nem is focizik! Érdekes, hogy nála is passzol a sportbéli pozíció a politikaihoz. Mert valljuk meg miniszterelnökként is támadó. Mit támadó! Egyenesen háborút vív! Például az államadósság ellen. Olyan vehemenciával, mint egy vak csatár. Azt sem tudja nála van-e a labda, csak azt menni kell előre és aki védekezik, vagy útban van ... Na azt valahol meg kell rúgni! Van még valaki aki nem került az útjába? Van persze. Tudjuk kik.
Tényleg, jut eszembe. Még mindig leigazolt játékos, csapattag ugye? Én így olvastam. Kinek kell egy "guriga" csatár, aki nem focizott -csak beszélt róla- már öt éve? Mindegy. Hagyjuk a kérdést. Lényeg, hogy ott csapattag. Nem mint a politikai életben. Ott inkább diktátori oldalával "villog" semmint a csapatjátékos szemlélettel. Vajon a focipályán is ennek szellemében játszott? Mert akkor szeretném látni!
Látni, ahogy viszi a labdát nagy lendülettel. Cselez, kikerül, testi erővel átmegy a középpályás soron. Még mindig vezeti a labdát! Rárontanak a hátvédek, de átvágja őket. Már csak a kapus van előtte és közeledik a tizenhatos felé. Mígnem a semmiből felbukkan egy ellenfél oldalról. Mindegy melyikről! Éééés..... Felrúgja.
Mert mit szoktak azzal a csatárral csinálni, aki túl vakmerő és azt hiszi megállíthatatlan? Bizony. Felrúgják! De megnézném! Pedig nem szoktam meccset nézni.
A "másik meccset" viszont nézem. Mit nézem megélem és megszenvedem! Mint oly sokan. Nézem és bámulom a "vak" és "süket" csatárt. Vívja a maga háborúit, több fronton is és nem lát meg senkit, semmit, nem hall meg senkit és semmit. Mígnem majd jön egy ellenfél -remélem nem oldalról- szemből. Ééééés ... Ha nem fel, hát meg, vagy inkább el. Nagyon ideje lenne, éspedig úgy, hogy a partvonalon kívülre essen. Jó időre!
De meg nézném már! És meg is fogom!

2 megjegyzés:

  1. Te nem csiped "hőn" szeretett vezérünkét?
    Te nem szereted a "jó" focit?
    Nem kell válaszolni rá, mert ezek afféle költői kérdések.

    VálaszTörlés