Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 24., szerda

Vendi gyorsít 2.

- Nesze, itt van Vendi! Lökd le, oszt kortyúgasd utána a söröd és kevesebbet agyajjá. Még megárt a sok gondúkodás. Mondanám hogy a szépségednek, de nem akarom kiröhögtetni magam.
- Tán nem vagyok a zeseted Palikám? No nem baj, amúgyse vannak fijus naptyaim. Juteszembe! Család?
- Megvannak. A zasszony jólmegvan a helyin, a gyerek meg ippeg végzett a lyánynak még van egy éve, asztán az is útnak vál. Nem maradnak a faluban. Minek? Nincs itt semmi mán, semmi amibűl élni lehetne.
- Oszt mihő fognak idegenben? Mihő, ha munka meg ott se lesz? Óvastad? Pesten uccaseprőket kerestek, oszt tísszeres vót a túljelentkezés. Száz helyre mentek vóna vagy ezren és minden tizedik diplomás! Na matekójjunk kicsit.
He ezerbű minden tizedik diplomás, akkor az száz. Mivel száz helyet töttenek föl, akár csupa diplomással is főtőthetik. Na ezt kaptya ki a zamerikai. Huullesz náluk ilyen mi? Sehun és sosenem. Sehunsem nincsenek ezek a fejlett nyugattyukkal. Vagy nálunk van valami elcseszve, de kurvára nagyon Palikám!
- Nemis idehaza gondúkonnak ezek, má réguta nem. Külföldnek megy ez mindegyik. Pont ezé. Ott pestben fizetnek a zuccaseprőnek 130 ezeret, meg harmincat kafitérijába meg még a bérletetis. Azis van vagy egy tizes. Akkó? Csoda ha mennének? Mennek is! Má a jány is aszonta. Apa én elmegyek, akkor is, ha mosogatni köll. Minek maraggyak negyedannyiér, oszt aztis kopasszák minden éven. Mindig csak kicsibb lesz a pénz. Nekünk. Ott fönn meg herdának. Eszt monta a lyány Vendi. Ezt! Hogy a rossebb enné meg ezt a kurva világot, meg a sok hazug hozzánemértő pénzhajhász megélhetési politikusát is. Mijattuk majd vénségemben egyedül fogok megdögleni. Mer ha ezek egyszer kimennek, mán az én éltemben nem gyünnek haza.
- Na nehogy mán ekaptyon az infarktus Palikám! Lassícs egy kicsit, inkább húzz egy felest teis. Arrul gyut eszembe amit montá. A pénzhajhászókról. A millijomosokról. Tudod te ki aza Buffett? Nem? A zegy amerikai milliárdos. Aszongyák róla, hogy még a büdös életben nem vót senki aki nála többet adományoztt vóna a szegényeknek. Ojjan gazdag, hogy vót év mikor még azt a Géccet is megelőzték a milliárdjai. De nem ez a lényeg mostan. Hanem amit mondott. Óvastad Palikám? Nem? Na aszonta ez a Buffett vagy hogy is mongyák a nevit, hogy ideje vóna mán valóban megosztani a terheket. És hogy adózzanak a gazdagok többet! Ezt javasújja a zamerikai kormánynak. Mer aszonygya, hogy míg a szegényeket meg a középosztályt lenyúzzák, addig a gazdagokat meg ajnározzák, meg védik. Aszongya a kormánynak, hogy azonnal emejje meg a gazdagok adóját. Meg aszongya, lófaszt megy ez a munkahelyteremtés rovására.
- Tényleg Vendikém? Na és akkó mit hámozó ebbül le?
- Aszt hogy igaza van. Akárcsak idehaza is beszéhetett vóna! Má mé menne a munkahelyteremtés rovására? Majd ha az adóval kiesett lét pótóni akarnák, akkór megmozdítanák a valagukat, oszt csinánának új munkát, hogy legyen több a bevételük. Mostanságra pont hogy ekényelmesedtek. Mert minek erőkönni mikor úgyis dől a mani. Tud valamit ez a manyus, nem véletlen lett a világ egyik leggazdagabb embere.
Tán odakéne hagatni rá? Na de idehaza? Mit gondúsz mi lőné itthun aszt a millijomost aki ilyennel állna elő? Na mit gondúsz Palikám?
-Hát aszt hiszem soronkívül megnyítnák neki Lipótmezőt Vendi! De meg ám!
-Na erre igyunk Palikám! Hanem hun vannak a népek innen? Kong a krimó ebbe a nagy melegbe. Na mindegy. Majcsak meggyünnek a törzsvendégeid Palikám. A haverok.
 Addigis mégeccer Palikám! Tőccs!
                                                (f.köv.?)

3 megjegyzés:

  1. hát ez fantasztikus!Ez a Vendi.

    VálaszTörlés
  2. Hát Vendi... igaz. Nekem is, feleségemnek is elment egy kollégája külföldre dolgozni. Női pedagógusok kimennek inkább takarítani, mert kint még azzal is jobban keresnek, mint itthon. A megdrágult hiteleiket próbálják ilyen módon törleszteni. Szép egy ország!

    VálaszTörlés