Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 16., kedd

Díszfény. Díszpinty.

Vóna itt egy-két dolog. Csak úgy hamarjában, ahogy előpattan. Mert hogy soha nem leszek "naprakész" ezzel a bloggal az már biztos.
Túl gyorsan gyártják a híranyagot, gyakorlatilag éjt nappallá téve verhetném a billentyűzetet.
Más meg mást!
Először talán az árfolyam fagyasztás.
Rákészültek a bankok, pénzintézetek, hitelintézetek. Hosszított nyitva tartás, hétvégi ügyfélfogadás, meg minden ami kell. Oszt nem ment jószerivel senki. Sejtettem én, csak nem akartam előre "kuvikkolni", úgyis egyesek szerint sokat vészmadárkodok. Előre sejtettem, aki józan paraszti ésszel végiggondolja mibe lépne, az nem lép. Majd lesznek, persze hogy lesznek. Azért, mert akinek már nincs kiút, az a járhatatlan útra is rálép és utána vár a csodára. De nem lesz ez sem egy sikersztori. Őszintén kíváncsi vagyok, ezt miként kommunikálják majd el fergeteges sikernek? Megoldják gondolom.
Mint a Nemzeti konzultációs űrlapoknál. Gyakorlatilag annyian sem küldték vissza, mint a biztos szavazóbázisuk, de azért az egy "bazi" nagy sikertörténet. Főleg a beleölt pénz!

Azután itt lesz az állami ünnepségsorozat 300 milláért. Kétszer annyiért mint tavaly! Mellé elkészült a Parlament díszvilágítása 485 milláért. Furcsa egy válság ez én mondom! Vagy nincs mindenütt? Tényleg most kellett ennyi pénzt beleölni ebbe, mikor milliók küzdenek a minimumért? Méltó lesz persze, méltó! Mondják ezt többek közt azoknak, kiknél mikor a Parlamenti fények kigyúlnak, épp kikapcsol az áramszolgáltató.
Lehet ezt kommunikálni frankón! Ezt lehet. Jön majd a sok turista, meg évtizedes adósság ez a díszvilágítás és így tovább. No erről van szó! Ha évtizedes, akkor nem bírtuk volna ki még egy kicsit?

Azért az is nagyon "tetszik", hogyha a kormányon megpróbálja valaki számon kérni a feleslegesnek tűnő, vagy halaszthatónak minősíthető milliárdok elköltését, akkor mindig nagyon felkészülten tudják mondani a sablondumát. "A kormány az egyensúlyt és a józan észt követi". Kurva nagy az önbizalom az már biztos.

Most meg itt van ez a Zagyva képviselő. Már a neve alapján nem lett gyanús? Azt mondja, hogy: -"sem a Magyar Szigeten elhangzott zsidózás, sem a kijelentés nem törvénysértő, hogy Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet is le kellene lőni".
Lehet, nem az. Nem vagyok jogász.
De azért az csak furcsa nekem, hogy bár Vona elhatárolódik a kijelentéstől, de nem zárja ki Zagyvát. Maradhat képviselő. Most akkor? Tegyük fel a szocik évtizedekre elbuktak, legközelebb elbukik a mostani kormánypárt is és a  szélsőjobb megerősödve -esetleg koalícióval- kormányzó erő lesz. Ragozzam? Mi várhat még ránk, vajon mi?
Csoda hogy szinte mindenki elfordul a politikától és el sem megy szavazni? Pedig az az egyik legrosszabb megoldás, mert az pont azoknak kedvez, akit utána a többség látni sem akar! Mint most is. Hivatkozhatnak a kétharmadra. Mert nem a választópolgárok kétharmada hatalmazta fel őket, hanem csak a megjelenteké.

Volna egy javaslatom. A Parlamentből úgy sem látszik rendesen a díszkivilágítás.
Tessék szépen kijönni mindahányan csak vannak odabent és sétáljanak át a túlpartra. Onnét lesz igazán élvezhető a pompás fényözön.
Elismerem, tán a világ legszebb épülete.
Azután ha ott maradnának a budai oldalon, akkor tán nekünk is élvezetes lesz.
Nem csak a fényár, hanem a kialakuló helyzet is. Szakembereket ide, ne politikusokat!
Húzzatok el mint a vadkacsák! Ti díszpintyek!
.

3 megjegyzés:

  1. én személy szerint leragadtam annál, hogy majd a negatív terhes tesztemet kell esetleg lobogtatnom az állásinterjúkon.
    Esetleg hogy ne a párom vizeletével dolgozzam, majd a szemük láttára pisilek rá a tesztre.....

    VálaszTörlés
  2. Pedig a miniszterelnök már dolgozik a problémán. Odahaza. Ezen is! Nincs probléma, amin ne dolgozna! Vagy szerinte nincs probléma? Ebben sem?

    VálaszTörlés
  3. Vészjósló megállapítás. Nagyon úgy néz ki az önteltségük, a téves helyzetértékelés miatt rontásba visznek mindenkit. Ez olyan biztos, mint a németben a nicht. (Apám szokta mondani amikor 100%-ban biztos volt valamiben.)

    VálaszTörlés