Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 30., kedd

Hír van ... 2.

Ha már szóba hoztam, hát röviden sorra veszem a félbehagyott "agyalgásaim". Mint mondottam van olyan hír, amire nem is akarok reagálni. Ennek a nem akarásnak is számos oka lehet, de ez annyira most nem érdekes. Csak a rend kedvéért, azért pár ok. Mert nem érdekel, mert nem az a vonatkozása érdekel amit kidomborítottak hírként, mert nem akarom magam felhúzni, stb. Hozok egy példát.

Friss hír, mely szerin Győzikééket eljárás alá vonják 22 milliós adócsalásért. Leszögezem, ez valóban hír. Engem mégsem "érdekel" igazán, mert nekem ennek a hírnek a más vonatkozása érdekelne. Győzike ezzel az összeggel "kispályás"!
Nekem az igazi hír az lenne, ha következetesen, szisztematikusan menne ennek a "rétegnek" a felszámolása a "cápákkal" együtt! Meg hír lenne az is, hogyha ebben az ügyben is felébrednének végre a jogalkotók és megszüntetnék a csábító lehetőségeket. Meg azt is, hogyha utol is érnek egy ilyen csalást akkor is ritka az elrettentő ítélet.
Ha van egyáltalán ítélet!
Hozok másik példát.. Friss hír ez is. Egy év alatt 37 gyorshajtási bírságot szabtak ki miniszterekre, államtitkárokra. Frankó! És? És?
Ez így ebben a formában egy rakás szar -már bocsánat- csak arra jó, hogy az ember felhúzza magát a töménytelen kérdésen ami az elhallgatás miatt feldobódik.
Mennyivel lépték túl? (merthogy 30-60 ezres bírságokkal úszták meg) Kik? Van köztük visszaeső? Netán többszörösen? Stb., stb. Így, ennyiből nem lehet lemérni az egyenlő mércét. És hát az ember él ugye a gyanúperrel az eddig tapasztaltak ismeretében.
Vagy vegyük Dzsudzsákot. Eltört a kulcscsontja a Rosztov elleni meccsen. Tényleg sajnálatos és tényleg sajnálom is. De! Pár óra múlva már magángéppel hazareptették, idehaza megműtötték és gyógyul.
Jönnek a kérdések. Miért kellett hazahozni, tán Moszkvában nincs sebész? Úgy értem ott nem jár neki az ellátás? Idehaza jár? Ide fizeti az egészségügyi hozzájárulást? Egyáltalán jár neki az ingyenes ellátás? Vagy fizet érte és csak azért jött, mert jobban bízik a hazai egészségügyben? Tényleg érdekelne és tényleg nem tudom a válaszokat! Azt viszont tudom, hogy Dzsudzsák mennyit kaszál. És azt is tudom, hogy nem látnak el időben, életveszélyben lévő embereket sem, mert elfogyott a havi műtéti keret
Vagy hogy megvonnak rokkantnyugdíjat járóképtelen embertől -lásd Kovács József esete- és minden egyéb ellátást! Se támogatás, se segély nem jár neki! Miért? Azért, mert az elmúlt 11 évben nem volt kereső foglalkozása., bejelentett munkaviszonya. Támogatás, segély ugyanis csak annak jár. Volt viszont nyugdíja, amit meg elvettek! Még szociális segély sem jár neki, mert az elmúlt 11 évben nem volt jövedelme. Ebből a szempontból a rokkantnyugdíj nem jövedelem. Minden törvényesen történt.

Kimondom! A vonatkozó törvények és utasítások szellemében halálra lett ítélve!

De a rohadt életbe! Ezért fizetjük a hatalmas apparátust? Ezért? Ha egy törvény, vagy rendelkezés nem jó, vagy elavult, vagy nem életszerű, akkor meg kell változtatni.
Azért vagytok ott, pöffeszkedő és nagyképű, arrogáns és úrhatnám nacsalnyikok!
Azért, hogy változtassatok! De úgy, hogy közben jobbá teszitek az országot.
Jobbá, ha már egyhuzamban "fülkeforradalomról", meg rendbetételről harsogtok!
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése