Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 29., hétfő

Hír van ...

Általában úgy van, hogy megírok valamit itt a blogon és mikor életem párja -és pénzügyérem- elolvassa nekem szegezi:
- Ez nem is most volt hír, hanem már tegnap!
Igen! Vagy előtte, Vagy napokkal előtte.
És nem feltétlen azért, mert lassú a felfogásom. Ámbár akinek ez a variáció jobban tetszik, hát éljen ebben. "Istenuccse" nem zavar!
Azért kifejtem nagyjából, hátha érdekel valakit. A hírek, pontosabban szólva a hírközlők miatt alkalmazom rendszerint ezt a stratégiát. Már ha a hír olyan! Mert van, amire eleve nem is akarok reagálni, különböző okok miatt. Majd egyszer ezt is elagyalom. Van amire lehet azonnal és akarok is és van a "később" kategória. Azért később, mert a hír gyanús. Néha az gyanúsabb aki mondja. Ez is egy kategória, alkalomadtán ezen is agyalhatok egy kicsikét. Szóval, várni kell kicsit. Várni, míg bebizonyosodik a tartalom.
Mondok példát. Felröppent a híradásokban, hogy Kadhafi ezredes fiait a felkelők elfogták és ....... Ismert a hír. Másnap reggel meg nyilatkozik a kamerák előtt az egyik "elfogott", hogy átvette az ellenállás irányítását.
Na ezért! Tudnék még más példákat is hozni, de minek? Aki akar ért ebből már engem. Félreértés ne essék, nem a hírközlőket akarom hibáztatni. Eszemben sincs! Számos oka van annak, amiért ez így van. Számos, de sok oka.
Vannak hírek, amiket nem lehet olyan gyorsan leellenőrizni, amilyen gyorsan közhírré kell tenni. A példában hozott is ilyen. Azután van hír, amit meg nagyon nehéz leellenőrizni, ha épp nem lehetetlen. Azután vannak hírek, amik ma így látszanak, holnap pedig az új tények fényében már másként. Mint a csepeli hajléktalan mészárosok ügye. Naponta változik a kép a nyomozás haladtával. És vannak más okok.
Azután vannak hírek, amikre nem merek reagálni. Igen! Nem merek. Szégyen, nem szégyen de így van. Nem magam miatt nem merek, hanem a családtagjaim miatt nem.
Ez azonban már egy egészen más kategória, ehhez a hírközlőknek semmi köze. Majd egyszer talán ezen is mélyebben elagyalok. Nem talán, hanem biztosan elagyalok.
Egy szónak is száz a vége, nem mindig érdemes azonnal vetődni, mert koránt sem biztos, hogy amit az ember gyereke lát az a valóság. Meglehet az csak az árnyék.
És az árnyék az rendszerint takar is valamit. Ki tudja mit? Nem biztos, hogy egy laza vetődéssel érdemes abba belefeküdni. De nem ám!
.

1 megjegyzés:

  1. A férjem szokott morgolódni a többnapos híreken...de mindig megnyugtatom, hogy van aki előszőr hallja, és annak hírértékű.Az újszülöttnek is minden vicc új....

    VálaszTörlés