Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. november 23., szerda

Ez megoldás? Ez?

Nem szándékoztam ma bejegyzést írni, de kénytelen vagyok vele.Kénytelen! Egyszerűen nem bírom szó nélkül hagyni, amit az egyik közösségi portálon láttam s olvastam.
Kiindulópont a hír -ami már végigfutott az országon-, hogy egy harminc év körüli kb.180 cm magas férfi ököllel bántalmazott két idős munkatársat a XI. kerületi Fidesz -irodában.

És akkor a reagálások, hozzászólások, amiket olvastam azon a bizonyos oldalon az eseménnyel kapcsolatosan. Nyilván, rövidítve.
"Lesz még ..", kevés, ... az összeset lelőni .., .. jól tették .., .. megérdemelték .., mocskos fasiszták .., .. úgy kell nekik .., .. nagyon tetszik .., .. rég lógniuk kellene .., .. hírmondó se maradjon .., .. aprítani őket mindenhol .., .. a többi is erre a sorsra ..," stb.! Nem veszem végig. Minek? Szemléltetni ennyi is elég. Az csak "természetes", hogy már sokan várják az erőszakot és egyesek még háborút is vizionálnak.

Nem akarok hinni a szememnek! Tényleg ebben látják egyesek a megoldást? Ez a megoldás a problémákra? Ez? Ilyen kurva egyszerű ugye? ........ Szánalmas!
Nincs ennél egyszerűbb dolog. Kell jó néhány fajmelák vadbarom, aki majd szép módszeresen összever mindenkit aki Fidesz szimpatizáns, az sem baj, ha csak annak látszik. Felheccelnek egy csomó embert és majd pártirodákat gyújtogatnak, kocsikat borogatnak, lezúzzák a városokat. Törnek, zúznak, rombolnak, időseket és gyermekeket vernek, asszonyokat és lányokat gyaláznak meg, .... majd ölnek!
Az erőszak meg erőszakot szül! Adok s kapok! Bosszú, vérbosszú!
Akkor ki lesz a különb? Ki?
Majd azok vezetik ezt az országot, akik porig égették és gyilkosok lettek? Meddig vezetik? S milyen erkölcs, milyen igazság nevében? Térdig gázolva a vérben, amit a tűz szárít majd fel? Meddig vezetik? Míg őket is le nem ölik?
Észhez térni s félre a vérszomjjal! Nem az a megoldás!

Ez egy szégyenletes, mocskos cselekedet volt. Egy köztörvényes bűncselekmény, ahol egy erőszakos szarházi, testi sértést követett el két békés idős hölggyel szemben.
Mert gyáva! Nincs más! Nincs párt!

Lehetett volna ez máshogy is. Mikor a kezetekben volt a döntés és be kellett volna menni a fülkébe szavazni, akkor hol voltatok felbőszültek? Akkor most nem lenne kétharmad és más lenne a "leányzó fekvése". Akkor kellett volna aktívnak lenni. Meg majd legközelebb is akkor kell. Akkor lehet korrigálni. Csak ahhoz fel kell vállalni a döntést. A döntés felelősségét. Még annak árán is, hogy rosszul döntötök. Addig is ki lehet menni az utcára demonstrálni. Nem törni s zúzni! Csak demonstrálni.
Nincs a hatalom számára félelmetesebb, mint több tízezer, százezernyi emberből álló "néma", "tétlen" de rendületlen s kitartó  tömeg.
Mert azt nem lehet, nincs miért felszámolni!
A garázda, az erőszaktevő az bűnöző! Az ellen fel lehet és fel is kell lépni!
.

3 megjegyzés:

  1. Én is találkoztam olyan emberrel (háromgyermekes családANYA), aki az erőszakban látja a megoldást...az állam is leesett, amikor ezt ecsetelte. A gyerekeidre nem gondolsz ? kérdeztem.Azt felelte, kellenek az áldozatok...

    VálaszTörlés
  2. Ugye? Addig acsarkodna ám csak ő is, míg nem lenne személyes az érintettsége, mint áldozat!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés