Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. november 8., kedd

Vendi gyorsít 4.

- No Palikám jólesett? Ugye? Lehiggadsz a felestül kicsit, oszt nem ott nosztalgiázik az eszed, ahun más embernek meg a farka. Mit köll itt fölemlegetni az ifjúságot? Meghúztad, hát meghúztad! Most is húzhatod. Magadnak! .....
Ne dobálózz már te bival! Én a nadrágszíjjrul beszélök. Azt húzhatod meg. Hónaprúl hónapra beljebb. Luk, luk? Nem?
Mondtam már hogy ne csapkodj az istenedet! Elittad a humorérzékedet?
- Elmész te a sunnyogó pi..... Vendi, ... te vadbival!
- Jó, jó Palikám! Ne szídd mán ennyirén mellre. Inkább légy büszke a krimódra.
- Büszke!? Erre? Ez egy nagy rakás .... Mirűl hadovász itt nekem?
- Elég mán no! Kussolj kicsit. Ez itt olyan mint a parlament. Tudod mia különbség?
- Eeez? Eeez!? Te már nem bírod a piát Vendi! Vagy meglágyútá tüle?! Mit főztetek ti ki hetekig cseszdmeg?
- Várgyá mán! Elmagyarázom. Annyi a különbség, hogy ott nem huggyoznak az ablak alá mint ittennék.
- Te Vendi, baszdmeg ne csesztess meg megnyúvvasztalak apám! Meg én, mégha .....
- Hallga mán Pali! Idesüss!  Benn a parlamentben is van egy rakás törzsvendég aki bemegy dumáni. A többiek meg belepofa, meg kifütyülik, fujjolgassák, meg leugatják. Néha még anyáznak is. Akárcsak itt. Nem? ... Nem köll válaszóni. Költői vótam.
Két dumaparti közt meg elnyomnak egy felest, egy sört, kis vöröset, ezt-azt. Rápöffentenek és füstűnek mindenfelé, akárcsak itt. Nem? ... Montam mán! ... Kőőltőői!
Oszték megamíg a másik beszél, addig ki s be mászkának, meg telóznak, újságot olvasgatnak, eszegetnek, szotyiznak, netezgetnek. Nézegetik a mesztelen bulákat haverom! Akár ezek itt e! Vagy nem? ... Montam máááá! Kőőőltőőőői!
Hameg nincs kedvük hát be se mennek. Iszogatnak, dumágatnak, mászkának a folyosókon. Akár itt ezek, a krimó előtt a flaszteron, meg hátul az udvaron. Nem?
Moondooom! Nem köll! Költőői!
Annyi a különbség hogy nem brunzolnak az alakok alatt! ... Vagy nem tudjuk.
Evvégre mán rendőrtábornok is vót aki beseggelt és leslagúta a tevepalotát. ... Bár ezekné nem nagyon hiszem. Sok az őr. Össze vissza mászkának az épület körü. ...
Há nem hiszem hogy a bentlévőket őrzik, inkább csak a javakat.
- Te köze vótá a huzathó Vendi. Vannak ott mások is. Nem csak illyenek.
- Vannak hát. Ide is beesik néha valaki, aki nem törzstag. Oszt vagy megszokik, vagy megszökik. Vagy kiutájjuk. Nem Pali.? Ha nem szokik be, akkor tipli! Itt nem öregszik el. Pont mint ott! Ne is vitázz Palikám!
- Azé ez egy kicsit durva Vendikém. .. Nem is kicsit. ... Durva na!
- Én is aszondom. Durva! Mer a látottak alaptyán semmi, de semmi különbség köztük, meg köztünk. Azok ott éppoly vadparasztok mint ezek itt, avagy mi! Csak mi még hülyék is vagyunk, mer otthaggyuk üket tökéletlenkedni a mi pénzünké, meg a mi kárunkra. Haggyuk hogy szétcsesszék a zegész országot és berágják magukat olyan mélyre a bőrünk alá mint a rühek. Oszt baszhassuk! Mi csak vakarózzuk magunkat véresre, rühelődünk mint az állat, míg lefogy rólunk az utolsó réteg bürke is. Azok meg csak rágnak, csak rágnak,  még mélyebbre rágnak ..... Basszus Paliii! Aggyegy gyorsítót mer szétvág az ideg, oszt én is szétvágok valamit. Tőccs magadnak is Pali. Tőőcs. Higgaggyunk egy kicsit. Sört is, mert kivert a víz! Na istenisten!
(f. köv.?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése