Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. november 7., hétfő

Vendi gyorsít 3.

- Vendíííí! De rég dugtad mán ide a rusnya pofádat komám. Már aszittem jó útra térté oszt nem iszó, vagy még jobbra, jobblétre szenderűté! Mit aggyak Vendi?
- Mi letté te Pali kocsmáros? Jobbikos? Se jobb út, se jobb lét! Jobb lé Palikám, jobb lé! Pálinka főzési járványba csöppentem a haverokka. Hortuk a cefrét reggetű napestig. Most mán a magamét is ihatom! Na nem úgy minta Dunamentiek, dea magamét. Sört Palikám!
- Gyorsítóval? És mivan evve a Dunamellékkel?
- Gyorsító azmán bennem van, a saját. Vagy még ki se ürűtt Palikám. Tudod te, mennyit köllött kóstúni? Hát szart meg csak nem főzetünk ugye? Az meg úgy van, hogy "aki a Duna vizét issza, saját vizét issza vissza". Nem ösméred? Na há azé montam.
A sajátom, de nem úgy! Nem higgított hugyot főzettünk Palikám!
- Azt mán látom, mert a stílusod tán még érdekesebb lett.
- Mi bajod a stílusommal Pali? Baszki, köteksző? Én legalább megmondom amit megkő, meg amit gondullok, meg ami szexuálja a fülem.
- Szexuálja?
- Bassza a fülem Pali! Hát az elébb csesztettél a stílussal, most meg kihúzod belüllem, mert értetlenkedő? Szépen akartam a kedvedé fogalmazni, de hiába nyomom szolidba. Asztat meg nem érted!
- Mér, te tán mindet értő Vendi? Elmész te a fenébe a felvágós, fesztiváldíjas dumáddal!
- Dehogy értek! Pont aza baj, hogy nem. Már a magamviseltes eccerű pógár csak kapkoggya a fejit itt erre meg arra. Mán mi a lófalloszt értenék?
Azt hogy a H. Rózsika belehazudik a kamerába, meg az egész országba? Hogy a melóst leszargyák magasrúl és már sztrájkúni is csak papíron lehet jószerive? Hogy a kormány megint mást pofázik kifelé, mint befelé? Hogy még mindig csak a bosszún, boszorkányüldözésen, mázolmányokon, uccaneveken, szobortologatásokon meg egyébb hijábavaló faszságokon jár a zeszük? Hogy a zállamadósság folyamatos csökkentése mellett is az csak egyre nől?
Mán hogy a fenébe lehetne ezt egyszerű, fődhűragadt ésszel megérteni Palikám?
- Sehogy Vendi. Sehogy. De ne idegeld itt magad, mert még megüt a szél, vagy elvisz a szíved.
- Szív! Na ez a másik! Ott van aza szegény kisjány. Az a Sarolta. Egy hülye szabályozás végett nem kaphattya meg a felajánlott vesét. Pedig vóna! Közben agyhártyát is kapott, meg infarktust. Tizennyóc évesen ott halldoklik már isten tuggya mióta, mert ezzel nem érnek rá öt percet foglalkozni. De egymást baszogatni, arra van idő. Kőccségvetés címen félnapokat is! Azé tettük oda üket, hogy ami szar, azt helyretegyék. Erre csak kevergetik a bilianyagot meg egymást kúrogatják. Kész fesztivál az egész!
- Na errű jut eszembe Vendi! A gardafesztivál. Hallottá felüle.
- Hallottam hát! Meg azt is, hogy háromszor is megkellett húzni a vizet, mire esett garda.
- Háromszor meghúzni! ....Haajj Vendikém! Bezzeg, jó harminc évvel ezelőtt nem csak háromszor húztam meg, de ...
- Elkussulj mán Pali! Most én mondom, igyá egyet, oszt pofabe! Tőccs! Egyefene aggyegy gyorsítót is mellé. Felbaszott a zideg, köll a stresszoldó Palikám.
(f. köv.?)

4 megjegyzés: