Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. november 2., szerda

Nafta

Azért ez már nem semmi! Úgy nagyjából már az ország közepéről is érdemesebb "kiugrani" Ukrajnába tankolni, semmint hazai kutat csapra verni.
Átlagos fogyasztású dízellel, amennyiben az oda-vissza út, az első Ukrán kút és a lakás közt 550 kilométernél kevesebb, már nyereséget hoz. Na bravó!
No persze nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy állíthassam ez a léár nemsokára magával ránt szinte mindent, amit gumin kell szállítani. Apropó! Az meg hiánycikk lesz lassan. A téli gumi. Szerintem jócskán belejátszik a téli "pacsker" hiánnyá válásában a Román szabályozás. Ott ugyanis kötelező lett, viszont nincs elég. Érdemes hát átgurítani a határon a gumikészleteket és jelentősebb haszonnal eladni odakint. Idehaza meg aki nem vette meg, annak teljesen mindegy, mert részint nem kötelező, másrészt meg úgysem tud tankolni. Annyit biztosan nem, mint amennyit szeretne, szokott. Statisztikailag is kimutatott a folyamatosan eső üzemanyag fogyasztás. Ok! A kamionos szállítók visszaigényelhetik a 16 forintot, de ha a határokon túl tankolva nagyobb hasznot ér el, akkor mi a francért tankolna idehaza? Persze, hogy még veszkődjön, szarakodjon a papírokkal, hivatallal, míg visszaigényli és vissza is kapja?!
A külhoni szállító meg, a hatalmas tankkal felszerelt gépekkel úgy megy át ezen a kis országon, mint én a hátsó udvaron. Legfeljebb eldobált kotonokat hagynak hátra nekünk
-no meg kis hozzájárulást a kurva néniknek- de nem ám áfa bevételt!
A belföldi, helyközi, helyi szállítás oroszlánrészét cipelő kisebb kocsikra meg nem lehet visszaigényelni. Mi a megoldás? Beépítik az árakba és fizetünk mi!
Na és a mentők, a betegszállítók, a tűzoltók, a rendőrök és a többi?
Ennek megint csak mi isszuk meg a levét, vastagon!
Na ez meg a másik! Még egy kis válság és egy kis kormányzati igyekezet és akkor már a saját fogyasztásra, áfamentesen lefőzetett pálinkát is érdemesebb lesz a kocsiba tölteni, mint meginni. Már nem sokkal drágábbért főzik le literjét, mint amennyibe az üzemanyag fáj. Vagy el kell cserélni a "naftát, naftára".
Na megvan az új biznisz! Leköltözök az alföldre és minden rokonom nevére főzetek jó magyar lét. A gyereket kizavarom dolgozni Ukrajnába -alibinek- és havonta kétszer kimegyek meglátogatni. Akkor teletank pálinkával megyek ki, azt ott jó pénzért leszívják az ukránok, én meg telenyomok olcsó gázolajjal, amit leszívok idehaza és elpasszolok jó pénzért. Na, na? Ok, ok! Vannak részletek persze. De már csiszolom.
Apropó. A leszívásról eszembe jutott valami. De nem merem ide írni!
.

1 megjegyzés: