Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. november 10., csütörtök

Lent s fent

Nézzétek csak a vén hajót! Az öreg AMUR.
Teste már rozsdamarta, több mindent már tán le is szereltek róla. Bár még a vízen van, de már csak lebeg, mert önerőből haladni képtelen lenne. Ha húznák, ... hát akkor menne. Magára hagyták már a tisztjei. Nincs már legénysége sem, ki szolgálna rajta hűen s odaadással. Sötétek az ablakok a víz felett, mintha már lakatlan lenne.
Eladó! S vajh kell-e még valaha, valakinek ilyen állapotában? Mert bár rozzant kicsit, azért az ára megvan és még több mit rákölteni kellene a "pompához". Én megvenném, ha pénzem, erőm, tudásom és tehetségem volna hozzá. De nincs. Mint ahogy milliónyian vagyunk még így, hogy nincs hozzá sem ... Akinek meg lenne ...
De hoppá! Nézzétek csak! Alant a víz alatt. Ott meg világosságot tükröz az első négy ablak. Ott lent a sötétben, ott nem "lakatlan"? Ott van élet, ott megy a munka, ott él a hajó? Kísértet hajó. Egy fordított világ!
Akár hacsak az országot nézem. Nézzetek körbe magatok körül. Mindenütt az enyészet, a "pusztulás", a "rozsda". Pénztelenség, elhanyagoltság, magára hagyatottság. Bezzeg alant! Lent "dübörög az élet". "Dübörög a fekete gazdaság". S a "kapitány", a"tisztek", a "legénység"?  Amit tesznek, azt csak .... Hisz tudjuk.
Meg kellene fordítanunk ezt a "kísértethajónkat"! De meg ám! S ha sikerült, akkor már csak egy új legénység kell rá, új kapitánnyal, új kormányossal. Olyanok, akik nem csak a saját mentőcsónakjaik jó állapotára vigyáznak és azt tömik tele a várható katasztrófa előtt, hanem inkább levakarják a rozsdát, újrafestik a fedélzetet és életet lehelnek a döglött motorba. Aztán hadd ússzon az a hajó!
.

4 megjegyzés:

  1. Remélem nem szarakodunk annyi ideig, hogy elmerül mint a Titanic és utána csak ábrándozunk meg képtelen terveket szövögetünk a felszínre hozataláról.
    Ámbátor most meg ókor képtelen terveket szövögetnek a vízen tartásáról.

    VálaszTörlés
  2. - Egyszer minden álom valóra válik. Remélem még megérjük kedves barátom!
    - Hacsak el nem süllyed ugye ... akkor nem érjük meg.

    VálaszTörlés