Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. november 9., szerda

Kibúvik a szög ...?

... a zsákból? Úgy látszik. No de mikor nem látszott úgy? Gondolok most, csak úgy nagy hirtelen, a képviselő urak újabb kibúvójára. Ismét megtalálták a kiutat, hogy a pénzük nehogy már kicsit is csökkenjen! Sőt! Ha a módosító megvalósul, akkor több lesz, nem is kevéssel.
Mi az hogy? Óvatos becslések szerint kilencszázmillióval visznek haza többet mint eddig. Nem mint ám ahogy Lázár elképzelte és megtakarítanak évi százmilliót! Nem bizony. Felemelkedik az alapbér -a költségtérítés elvesztése miatt- 750 ezerre havonta és az új elképzelés szerint erre még jönnek a különböző szintű bizottsági pótlékok az alapbér százalékos arányában megállapítva. Pótlékozás! Fasza gyerekek ezek. Miközben az új munkatörvénykönyv szerint szinte mindenki mástól elvennének mindenféle pótlékot, de még a túlmunkáért járó pénzt is. Sőt! Van aki még egyhavi bért is letétbe helyezhet azért hogy dolgozhasson. Elképesztően pofátlanok! Elképesztően.
Gondoltam, kicsit "művelem" magam és miközben nekiestem a konyhai házi feladatnak, rásrófoltam kicsit a hangerőt a parlamenti közvetítésre. Most meglepetést okoztam a konyhával? Hisz azok után, hogy szememre hányták az "álnevet" -mármint hogy azt használok-, már az sem lehet biztos, mely nemet képviselem. Avagy nem? De visszabillenve az eredeti mondandómhoz. Épp az új munkatörvénykönyvön vitáznak.
Már amikor! No eleddig nem lettem sokkal sem okosabb, sem kiműveltebb. Megy a labdapasszolgatás, néha az adok-kapok. Természetesen a felek által érdemben elmondottak az ellen oldalon süket fülekre talál.
Például: -"Ne mutogass, mert rászoksz a lopásra".
Ez még jogos is lehet, de főleg elmegy, nincs ebben sértő, akár tréfára is lehet venni.
Hanem a fojtatás: -"Bár már rá is szoktál"
Na ez az! Ezt nem kéne. Nem kell szeretniük egymást, de az ellenségképet lassan már módosíthatnák ellenfél képre.
Még jelenleg is megy a vita és tűrőképességem határait feszegetendő, most is hallgatom e sorok begépelése közben. Bár már gondoltam arra, megint csak rossz csatornára hangoltam. De hát mi megy ilyentájt? Szappanoperák. Jujj! Ezt legalább nem kell nézni, elég hallgatni. Csak nehogy munkahelyi baleset legyen a vége, ha netán valami okossággal sikerül nekik felcseszni az agyam.
Erről meg Vendel jutott eszembe. Tudjátok hogy "született"?
MJ-től emeltem le a figurát névvel együtt. A "Bivalos Vendel" címet viselő írásából. Természetesen tudtával és engedélyével.
Oszt hogy jó, vagy nem jó a figura, majd kiderül. Lehet, nem igazán hiteles, hisz már majd húsz éve nem jártam falusi kocsmában. Igaz, városiban sem.
Vendi nem valós személy, csak a képzeletem -józan állapotú képzeletem- szüleménye és afféle ujjgyakorlat. Néha jólesik "ökörködni" kicsit.
Hijjnye, hogy a mai közvetítés után miket tudna mondani Vendi, kellőképp felgyorsítva!

3 megjegyzés:

  1. Én már régen leszoktam a parlamenti közvetítések figyelemmel kíséréséről. Gerinctelen férgek egymásra mutogatása nem tud érdekelni.

    VálaszTörlés
  2. Ez a Lázár úr elképzelése a képviselői fizetésről nálam is alaposan kivágta a biztosítékot. Maguknak ismét igencsak megemelik a fizetésüket, mert ezzel csak jobban járnak! Nekünk pedig folyamatosan csökken a fizetésünk, nőnek a terheink. Tőlünk sajnálták az évi 14000 ft-os szakkönyvtámogatást is, lecsökkentették 3200 ft-ra az étkezési hozzájárulást, más pedig nincs is. Fizetésünk? Alig 100. Nem panaszkodom, van aki még nálam is rosszabb helyzetben van. De ez már vérlázító!

    VálaszTörlés
  3. Gyűlik a harag, csúnya pofán b@szás lesz vége.

    VálaszTörlés