Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. május 30., hétfő

Egészen biztos ... a halál!

Azt kérded -biztosan nem?
Azt mondom: -biztosan!
Azt kérded: -egészen biztosan?
Azt mondom: -egészen biztos, csak a halál!
DE! KÁR SIETTETNI!

"Kedvenc" klasszikusom idézve, "elmondom még egyszer, hogy mindenki értse":

A nem szakképzett civilnek is jogában áll tiltakozni, így is, hogy nincs minden információ, adat, tudás birtokában! Ebbéli hiányossága nem az ő bűne, hanem azé, ki nem adta meg, vagy elhallgatta, vagy eltitkolta előle!

Most pedig arról, miért is égető a "nem égető"?
A leendő gumi olvasztóban, az olvadékból keletkezik gáz termék. Mintegy tíz százalék. Ezt a gázt kéntelenítik, TISZTÍTJÁK, ami rendben is van.
Ami nincs rendben, hogy a tisztításról amúgy nemigen esik szó, mégpedig abban, miket is tisztítanak ki belőle, s azokból mi s mennyi ami mégis benne marad?
Amit pedig kiszednek azokat hol s hogyan tárolják, mennyi az annyi, menyi ideig, majd hová is kerül? A kénről tudunk, oszt slussz!
A keletkezett, állítólagosan földgáz minőségű gázt, elégetik helyben, visszatáplálják a krematóriumba.
"Elmondom még egyszer, hogy mindenki értse": ELÉGETIK

Előállítanak továbbá, mint terméket, ipari szenet (koksz), ami keletkezése pillanatában, ne szépítsük, korom! Úgy 35 százaléka az olvadéknak. Ezt finom por formában nehéz és veszélyes tárolni, ezért kutyulják valamivel, például szennyvíz iszappal.
Fő összetevőiről ugyan esik szó, de ismétlem önmagam s megkérdem.
Mi az ami még benne van, marad, hisz a gumigyártók a vegyi receptjeik körülbelül úgy titkolják, mint anno az aranycsináló alkimisták! Vallják be, tudja a fene!
Nos, ez a kutyult feketeség hőerőműbe kerül és ott elfűtik.
"Elmondom még egyszer, hogy mindenki értse": ELÉGETIK

Kicsöpög a végén, mint termék, megújulónak hívott olaj. Olyasmi, mint az ipari fűtőolaj. De csak hasonlít! Úgy negyvenöt százaléka az olvadéknak.
Egyes szennyező anyagok eltávolítását követően, alkalmas lesz erőművi felhasználásra. Már megint az egyes! Miket szednek ki belőle? Mennyit? Mennyi marad benne?
Amit kivonnak belőle, azt hol, meddig tárolják, hová viszik mi lesz a sorsa?
Nos, ez olajkutyulék  hőerőműbe kerül, és ott elfűtik.
Vagy, gépjárművek üzemanyagához keverik és elég.
"Elmondom még egyszer, hogy mindenki értse": ELÉGETIK

Összegezve és még egyszer elmondva, hogy mindenki értse!
A gázterméket helyben,ELÉGETIK!
A kokszterméket hőerőművekben, ELÉGETIK!
Az olajterméket hőerőművekben, ELÉGETIK!
(Van ezen termékeknek lekötött felvevőpiaca? Ha nincs mi lesz?)

Tehát, a betáplált gumihulladékokból nyert termékek kilencven százalékát ELÉGETIK! Kis részben majd az üzemben, nagyobb részt másutt. De ezen égések melléktermékei, mind a légkörbe kerülnek.
Ami azért aggasztó kissé, azon információk hiányában, hogy miből s mennyi marad a termékekben?

Aggasztó továbbá, a helyben kivonásra került melléktermékek mibenléte, mennyisége, tárolhatósága, tárolása, további sorsa!
De éppúgy aggasztó, ha nincs tartósan lekötött felvevőpiac, a késztermékek tárolása is.
Aggasztó még, a keletkezett ipari szennyvíz további sorsa! Hová lesz?

Fentieket hivatkozással, még megkérdem, miért lenne ez csak Kaposvár Somogy ügye?
Ez igen-igen sokakat fog érinteni, hol majd égetik a terméket, hová majd elszállítják, maga a szállítás, vagy elfolyik az ipari szennyvíz, elszáll a kiszóródás
(akár 100 km is lehet)!

Tisztelt Kaposvári Polgártárs!

Arra kérlek, ha eddig már eljutottál az olvasásban, olvasd még el a felhívást!

"Forgalomlassító demonstráció ideje : 2016 május 31.kedd. 15:00-tól 18:00 ig tart és két helyszínen kerül megrendezésre . A demonstráció LEGÁLIS ,BEJELENTETT. Az első helyszín Kaposvár belvárosát érinti. Gyülekezési hely a Szent Imre utca Arany János utca és a 48 -as Ifjúsági utca közötti útszakaszán lesz. Az elindulást követően a Szent Imre utcán haladunk lefelé a Széchényi térig, majd tovább a Dózsa György utca, Rákóczi tér, Budai Nagy Antal utca, Petőfi tér,Teleki utca Városház utca, Noszlopy Gáspár Utca útvonalon. A Berzsenyi utcán továbbhaladva a Füredi utca felé haladunk tovább. Majd következik a Buzavirág utca Kinizsi ltp, Béke utca, Kanizsai utca, 48-as Ifjúsági utca, Szent Imre utca. A Szent Imre utcához érve, újra indul az előbb leírt kör. A második helyszín gyülekezésére a Kaposvári Egyetem parkolójában kerül sor. A Guba Sándor utcából indulva a Toponári utca, Fejedelem utca, Kócsag utca, Mikes Kelemen utca, Kócsag utca, Kemping utca, Toponári utcára érve újra indul a kör. A második kör végére érve tovább haladunk az Egyetem felé és ott a rendezvény befejeződik. 25-30 Km/h sebességgel közlekedünk a demonstráción. A rendőrség biztosítja a demonstrációt. A kresz szabályait mindenki tartsa be. Molinók lehetnek az autókon, de a lámpákat és a rendszámot nem takarhatják. GYERTEK EL, VEGYETEK RÉSZT A DEMONSTRÁCIÓN! MINDEN EMBERRE SZÜKSÉG VAN!" (Családok a gumiégető ellen csoport kezdeményezése, szervezése)

Kaposváriak! Ismerőseim! Barátaim!
Kérlek, gyertek el. Több kocsi kell! Még több, még több! Kinek nincs, jöjjön motorral.
A vonulási sebesség miatt akár segédmotorral. De ha gyalogosan jössz, az sem gond. Kizárt, hogy mindegyik kocsi tele lenne! Az enyém sincs! Egy baráti kézfogás, egy bemutatkozás és már ülhetsz is be.
Gyülekezési pontra sem kell feltétlen eljönni, a vonulás útján bárhol csatlakozhatsz!
Az én elvárásom az ügytől, a kaposváriaktól 50-100 gépjármű közt!

S igen! Tudják meg minél többek, mondhatnak rám, ránk bármit, de akkor is, én is, ők is, szeretem, szeretjük Kaposvárt!

7 megjegyzés:

  1. Ha valamit titkolnak az a közösségre biztos, hogy rossz, ez esetben a környezetre káros. A legegyszerűbb megoldást választják az égetést, mert az alacsony IQ-val rendelkezők tudnak csak rövidtávon gondolkodni. Tudatalattijuk azt sugallja nekik, hogy náluk eszesebb lény nincs is a világon. Ez az önteltségük a sebezhető pontjuk (nem csak nekik, hanem mindazoknak kik erőből akarnak a közösségnek rossz, rövidtávúan nekik jó dolgokat átnyomni). Úgyhogy ez a gumiügy egy mini forradalom, tehát go, ne hagyd magad.

    VálaszTörlés
  2. Javítok, "rövidtávúan nekik jó dolgokat átnyomni"-ban a "nekik" értsd saját maguknak.

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom megfejteni, hogy az URL-ben a "tukorrokut" mit jelent? Előre is köszönöm a választ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tükör szó, ékezetek nélkül (az URL-t adó veszi le róla az ékezetet, nem én) és visszafelé is. Középen a tükör. :)

      Törlés
  4. Köszönöm:) A tükör világos volt, értettem, csak a visszafelét nem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! Már nem is tudom, miként jött ez nekem anno? De megtetszett. :)

      Törlés