Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. október 2., vasárnap

Népszavazás

Szavazóhelyiségek már bezártak, a szavazatszámlálás még jó ideig el fog tartani,
de az már most úgy tűnik nem lett érvényes. Merthogy nem tűnik érvényesnek, ezért hát mindenki mondja a magáét.
Csak úgy, mint eddig is.
Azért a sok megmondó közül egyet kivennék, mert amit ő mond, az mindennek a teteje. Mindennek a teteje és a pofátlanság csúcsa!

Eddigi nyilatkozatai, beszédei, elvárásai, nem is beszélve az általa a kampányba bevetett tettestársak nyilatkozatait, fenyegetéseik, szóval mindezek tükrében az általa ma mondottak a pofátlanság csúcsa!

A miniszterelnök, ma a szavazata leadását követően azt nyilatkozta, mindegy hogy a népszavazás érvényes lesz avagy nem, csak  több legyen a nem és lesznek közjogi következményei.
Idézem, nehogy a félremagyarázás vádja érjen.

„Mindig jobb az érvényes, mint az érvénytelen népszavazás, de a közjogi következmények mindenképpen beállnak, hiszen azt vállaltuk, hogy a kérdésben foglalt jogi szabályozást, miszerint csak a magyar parlament dönthet arról, hogy kikkel akarnak a magyarok együtt élni, ezt a jogrendszer részévé fogjuk tenni. Ezt akkor is megtesszük, ha érvényes, és akkor is, ha nem. Egy feltétele van ennek, hogy több legyen a nem, mint az igen” – fejtette ki.

Ezek olvasata után úgy gondolom, ideje lenne a vallási fanatikusoknak is elővenni a józanabbik eszük és elgondolkodni azon, hogy akkor hogy is van ez?

Mire a másfél éve tartó és az utóbbi hónapokban csúcsra gerjesztett gyűlölet kampány?
Miért kellett több mint tíz milliárdot kikúrni az ablakon?



8 megjegyzés:

  1. Ha eggyel több a nem, azt kell megcsinálni amit elterveztek. Szabadon idéztem a kis-nagy embertől. Ennyi erővel ha egyedül szavazott volna, az is elegendő lenne. Így is, úgy is felesleges volt ez a szavazás. ( Mert nem volt érvényes. Ha kihoznák 50% fölé, akkor sem. Az ő abszurd cinizmusukkal éljünk mi is.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ez az ami piszkosul zavar. Miért kellett egy szaros közvélemény kutatásra elbaszni tíz egyesek szerint tizenöt milliárdot?
      Tíz vagy tizenöt millióból meg lehetett volna csinálni egy igen nagyon korrekt közvélemény felmérést és utána megtenni amit akarnak.

      Törlés
  2. Szerintem az nem jó, hogy 50% felett kell lennie a részvételnek az érvényességhez. Azért nem jó, mert ezt nem szoktuk elérni. Nem tudom, külföldön mi a helyzet, de visszakerestem a korábbi névszavazások adatait idehaza, és szinte soha nincs meg az érvényesség. A kórházi napidíj esetében volt csak meg, akkor is éppenhogy. Szóval nem szokott meglenni. Lehet, hogy sok a túl idős ember, a túl fiatal, a lusta vagy érdektelen vagy bizonytalan, vagy aki úgy gondolja, úgysem rajta múlik, aki nem tudja, hogyan szavazzon, nem tudom. De akárhogy is van, ez az 50% valahogy nem megugorható. Nemcsak most és nemcsak ebben a témában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul nem csak a részvételnek, hanem az érvényes szavazatoknak kell ötven százaléknak lenni.
      Bizonyára az általad vélelmezettek is belejátszanak a nem kellő számú részvételbe, de jelen esetben az is, hogy ezt piszkosul túltolták!
      Szerintem megugorható, ha a kérdés olyan. Nem véletlen, hogy a Fidesz módosította a népszavazásról szóló törvényt s ha ők úgy érzik a kezdeményezés akár sikeres is lehet a kérdés meg nekik nem kedvező, akkor népszavazás nem lesz! Volt rá példa több is. Most nagyon elszámolták magukat. Azt hitték, ezt a kérdést sikerre lehet vinni, szerintem is lehetett volna. Ha nem ilyen a kampány!

      Törlés
    2. Hasonló kondíciókkal beléptettek anno az EU-ba is. Mindegy. Akinek jelentetett ez a kérdés valamit, az elment, és annak a zöme nem akart betelepítést. Akinek meg nem volt fontos, mert nem ment el, az majd alkalmazkodik.
      Elegem van már az orbánfóbiából, mert ez a szavazás nem OV-ról szólt. Ez a körbemetélt Magyarország további kurtításának lehetőségét akarta megállítani. Aki ezt fogta fel belőle, az el is ment szavazni. Aki pártpolitikai játszmát játszott vele, az nem ment el. Illetve lehetett még ezer oka, de nem is érdekel. A langyosak nem érdekelnek.
      Nem gyűlölöm a bevándorlókat, csak nem hiányoznak. A lassan, észrevétlenül beszivárgó kínaiak ellen soha nem volt tüntetés. A hangoskodó, oszmán invázió ellen pedig beoltották már egy 150 éves ciklusban a magyarokat.
      Bizáncból a mai napig nem sikerült kiűzni őket. Akkorlegalább ne tárjunk nekik kaput. A faló már úgyis Trójában (Brüsszel) áll.

      Törlés
  3. Sajnálom, de a Facebook fiókom valakik valamiért kikapcsolták, pontosabban számomra elérhetetlenné tették. Ma, a ...tükör... Népszavazás című bejegyzés után. Lehet találgatni, én is azt teszem!
    Sem jelszó cserével, sem más módon nem enged belépni!
    Ha a "Trend Micro HouseCall" címen futó valamit letölteném, akkor minden "okévá" válna. Csakhogy!
    Erről a cégről, védelemről én semmi elfogadhatót nem olvastam!
    Ez a dolog a blogokat ért sérülés után már több mint dühítő.
    A lényeg. Ki a frászkukkon keres, szól hozzám, stb, nem látom, nem tudok válaszolni.
    Nem tudom meddig lesz ez így!

    VálaszTörlés
  4. Egyértelmű, hogy a magyar szavazók ki akarnak lépni az Unióból. Mindegy, hogy elérték vagy se az érvényesség határát. Most már a kocka el van vetve, lelkületek felborzolva, kíváncsian fogom ezután is szemlélni, miként fog Magyarország önállóan élni.
    Nem volt nehéz ezt előre látni. Nekem az se nehéz előre látni, hogy Brüsszelt Moszkva fogja felváltani. Csak oda nem lehet majd üzengetni plakátokkal. Azok a fiúk lőnek. És úgy lőnek, hogy senki sem mer velük elvi vitába keveredni miatta...(lásd lelőtt repülőgép vizsgálat eredménye...)
    Szevasz NWO! Erre játszik önként mindenki. Ez a zsenialitása ennek a projektnek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom. Talán egyértelmű, talán nem. Most, hogy sikertelen lett lehet magyarázni bármelyik oldalt. Önállóan élni? Nem mondom hogy sehogy,de hogy nagyon döcögősen még az eddigieknél is döcögősebben az biztos. Mellesleg a kilépés miért jó a politikusoknak s érdekkörüknek? Hisz onnét tudták a legtöbbet lopni!
      Ha ismét Moszkva jön, akkor az megítélésem szerint akkora szélkakas képet fog mutatni Magyarországról amitől a jelenleginél is jobban lejáratódunk világszerte. Pedig már ez sem semmi!

      Törlés