Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 2., péntek

Chips?

Nem! Nem chips-lek!
No nem azért, mintha nem érteném a népegészségügyi szándékot. Értem.
Mint mondják az az elsődleges indok az új adó bevezetésére. A másodlagos az adóbevételek növelése. Mondják.
Én meg azt mondom. Pont fordítva van, csak hát azt kommunikálni nagyon rosszul hangzana! Meg ha jól figyelsz látszik is.
Hozom a példát. Egyik nagy energiaital gyártó máris bejelentette, hogy helyettesítik a koffeint a termékükből, így az nem lesz adóköteles. Más gyártók jelezték a sótartalom csökkentését a határérték alá -amit a fogyasztó élvezetileg érzékelni sem fog-, viszont a termék nem lesz adóköteles.
Az is egy jó kérdés lenne, ha ez így van, akkor eddig mi a francért nem tették meg?
De most mást boncolgatok.
A hírre nem a harcos népegészség védők rontottak elő állásaikból és kezdtek győzelmi táncot ropni. De nem ám! Hanem ki jött nyilatkozni? ..... Matolcsy.
Meg is mondta. Nem baj, a tervezett plusz adóbevétel akkor is meg lesz belőle! Meg. Hacsak megint el nem számolták magukat, mint hatalomra kerülésük óta mindennel.
De úgy gondolom ezúttal meg lesz tényleg.
Mert ha kurvára kell a pénz, akkor tudják hová kell nyúlni. Lefelé. Nem! Nem a zsebükig, még lejjebb. Egészen le. A talpuk alá. Azokig, akiken taposnak és mivel élvezik is, le is szarják őket. Mert ezek a "egészségre káros" termékek zömében -hangsúlyozom csak zömében, pl. az energiaital is kivétel- az alacsonyabb árfekvésű termékek.
És most szépen emelkedik az áruk, de akkor is az alacsonyabb árkategóriában maradnak. Mert ki a fene itatna a gyerekével cukrozott, ízesített "löttyöt" ha nem a szegény? Mert ki venne a gyerekének olcsó, puffasztott chipset, rágicsát, ha nem a szegény? Mert ki venne a gyerekének a tököm se tudja hányféle "E" betűből, gumiból meg egyéb szarból összerakott felcukrozott édességet, ha nem a szegény?
Nem azért vesznek az emberek olcsó lőrét az ünnepi asztalra, hamis csokoládét a gyerekeiknek, kétes összetevőjű előregyártott süteményeket és egyebeket, mert előbb akarnak meghalni. Nem! Hanem azért, mert így tudnak csak megélni Így!
Nem ragozom tovább, úgy vélem ennyiből is érthető hová akartam kilyukadni.
Tudom, ez az én szemszögemből nézve. Igen. De érdemes elgondolkodni rajta, mert minden csak nézőpont kérdése. És ezzel a nézőponttal, illetve a köré épülő kommunikációval keveri meg a kormány a nem odafigyelőket és a fanatikus híveiket.
Mondok példát. Csak "beállítás" kérdése, hogy a farkam -a szemlélő számára- nagyobbnak látsszon mint egy torony. Kellő távolságból, szögből kell nézni.
Utána már csak kommunikáció kérdése .... sok minden.
Na hát erről van itt szó! Szemvényvesztés, csalás, vakítás. Érdemi dolgok helyett.

2 megjegyzés:

  1. Ragaszkodnak a hülyeségeikhez, még akkor is, ha az ország tönkre megy tőle. Dilettantizmus maximále.

    VálaszTörlés