Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. október 1., szombat

Az adód adod ....

A legutóbbi kormányülésről kiszivárgott információk szerint a kormány újabb adók bevezetésére tesz javaslatot az elkövetkező parlamenti ülésszakon. A miniszterelnök felvetésében külön hangsúlyozta, hogy a társadalmi igazságosság is megköveteli ezt, nem csak a költségvetés.

A gépjármű súlyadó mintájára tervezik, a személyi súlyadó kivetését, minden már keresőképes magyar állampolgárra. Pontos összegről még nem esett szó, de minden megkezdett száz kiló után szándékoznak megállapítani és a tervek szerint az így befolyó összeg az egészségügybe kerül visszaforgatásra. A kormányfő kihangsúlyozta, hogy -elképzelése szerint- az adó alóli mentesség, csak a nappali tagozaton végzett és államilag finanszírozott közoktatási intézményben tanulókra vonatkozik, legfeljebb az első szakképesítés megszerzéséig.
Az ideális testtömeg index pedig ötven százalékos adókedvezményre jogosít. Ezt külön kell kérelmeznie az adózónak -minden adóév bevallási határidejéig- csatolva a körzeti orvos által kiállított index kártyát, amit félévente ellenőriztetnie kell orvosával és az adóhatóság felszólítására kell bemutatni ellenőrzésre.

Tervezi továbbá a népegészségügyi termékadó mintájára bevezetni a szexuális segédeszközökre kivetendő termékdíjat. Ugyanekkora mértékű termékdíj terhelné a fogamzásgátlókat és egyéb terhesség elleni védelmet szolgáló termékeket is. Az így befolyó (sz)extra bevétel a szociális tárcát gazdagítaná. Indokolásában a miniszterelnök kihangsúlyozta a népesség vészes csökkenését. Így kívánja ösztönözni a magyar családokat. Mint mondotta, aki csak játszadozni akar, ám tegye, de fizesse meg az árát!

Legfájdalmasabb és a leginkább pénztárcát nyúzó adónemnek az újonnan belépő környezetterhelési termékadó ígérkezik. Ez az új adónem minden emberi és állati fogyasztásra szánt és gyártott ételt és italt terhel majd. A keletkezett plusz adóbevétel alapértéken a környezetvédelmi tárcát hozza előnyös helyzetbe, de részesül az egészségügy is belőle. A miniszterelnök elmondta, hogy az üvegházhatás további romlásához nagy mértékben járul a légkörbe jutó és nehezedő metángáz. Igen.
Magyarán a fing! Minden bevitt étel ugye ....
Vannak súlyosan gázosodó ételféleségek -pontos felmérésük még folyik-, ezeket nagyobb mértékű termékdíj terheli majd. Így mindenki érdekeltté válik a mértékletességben, aki viszont a zabálás híve marad ám lelke rajta. Az egészségügyi tárca ebből a plusz bevételből kívánja ezentúl fizetni a körházi diétás ellátásokat.
                                             (f.köv?)
.

5 megjegyzés:

  1. Juj! Ne add az ötleteket, hátha olvassa blogodat az illetékes elvtárs is.

    VálaszTörlés
  2. Olvassák? Akkor azért van időnként olyan érzésem, nem ártana néha a hátam mögé is nézni? :)))

    VálaszTörlés
  3. ...és akkor még jön az ebadó is!

    VálaszTörlés
  4. Naná! Pénz beszél, kutya ugat. A kutyaugatás nem hallik az égig, de az ebadó majd felér a "földi helytartóig".

    VálaszTörlés