Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. november 15., kedd

Jól értem?

Na most akkor! Ha jól értem és öröklök egy néhány milliárdos ingatlant, aminek sem a rezsijét, sem a fenntartását, de leginkább az örökösödési adóját nem vagyok képes kifizetni és eladni meg képtelenség. Naná! Milliárdos ingatlant?
Akkor elárverezik, szarért-hugyért megveszi valaki és belepöffeszkedik. Azért még továbbra is nekem kell illetékezni -mert örököltem ugye-, így hát annak behajtása érdekében meg elárverezik a fejem felől a lakást. Na már most, ha ezek után odaköltözök valamelyik hivatal lépcsőjére, akkor pediglen, mivel életvitelszerűen élek közterületen jól megbírságolnak -nem fizettem evégre még eleget- és ha már nem vagyok képes tovább tejelni, akkor még be is varrnak. Jól értem?

Azért azt lássuk be, hogy kicsinyke hazánkban megint klasszikusok születtek. És fő művüket -ahogy az egy klasszikus által szült klasszikus műhöz illik- ki is adják. Díszben! Újonnan született képzőművészeti alkotások mellékletével fűszerezve. Újonnan festettekkel -megrendelésre-, merthogy az elmúlt másfél évszázadban itt, e kies honban alkotók ehhez mérhetőt alkotni nem bírtak. Igaz, nekik nem is mondták meg, hogy mit fessenek! Aszongya "illetékes elvtárs" ez ügyben, hogy a húsz milla az aprópénz ezekért a díszítő elemekért. No meg hogy az ő ízlése és elméje rányomta erre a projektre a bélyegét. De szeretném látni ezt az elmét! Spirituszban. No mindegy! Egy a lényeg.
Lesz majd az "Alaptörvény Asztalán" mázolmányokkal díszített ünnepi kiadás.
Amiről még nem esett szó, azt adalékolom én hozzá.
Bőrkötésben! Igen! Bőrkötésben lesz!
Most nyúzzák le rólunk a rávalót.
Ja! Majd feledtem. ..... Ez még csak az első kötet. Kell még majd bőr!
Jól értem?
.

3 megjegyzés:

  1. Sajnos, jól érted...értjük.

    VálaszTörlés
  2. Hulljon a férgese, úgy is sokan vagyunk az elitnek rabszolgának. Mert végeredményének minden tettüknek, ennek is, ez a célja.

    VálaszTörlés
  3. - Ettől tartottam.
    - És ha egyszer elfogynak a "Kunta Kinték"?
    Mert csak addig lehet elvenni, amíg van kitől és van mit!

    VálaszTörlés