Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. november 22., kedd

Jól értem?

Ollééé! Na most akkor! Ha jól értem, akkor dicső kormányunk és a nagyvezír -az ő alvezéreivel egyetemben- már elejétől fogva kalkulált az IMF-el. Ezért aztán egy olyan szűk határidőt szabtak a végtörlesztésre, ami tulajdonképp már le is jár, mikorra a jelzett szervezettel megállapodnak a segítség mértékéről és rendjéről.
Pazar! Magyarán mondva nem is gondolták ők ezt teljesen komolyan. Tudták nagyon jól, hogy ilyen rövid határidővel csak a pénzileg jobban eleresztett rétegek tudnak végtörleszteni. A többiek? A többiek meg, bekalkuláltan le vannak szarva! Mert mire a pénzintézetek is beadják a derekukat és ki is munkálják a forinthitellel való valutatartozás kiváltását, addigra már az ügy almás. Részint mert a határidő lejárt, másrészt meg nem hosszabbítható az IMF ellenállása miatt. Ha egyáltalán szóba kerül. Mert minek is arról beszélni, ami már nincs is? Ami viszont megesett, az megesett!
Aki fizetett, az egyszer és mindenkorra letudhatta a dolgát, mert visszacsinálni nincs joga és hatalma senkinek. Visszamenőlegesen, csak csórókat lehet sújtani, terhelni, büntetni, baszogatni. Megint jót cselekedtek! Azokkal, akiknek amúgy is tömött volt a zsebük és akik enélkül is tudtak volna továbbra is perkálni. Így azonban megtakaríthattak néhány millát. A bankok kárára mondhatnók. De ne mondjuk! Mert behozzák majd ők a kiesést. Azon, akin lehet. És kin lehet? Na kin? .... Igen. Azokon, akik mögött nem áll a hatalom.
"Milliók állnak mögöttem!"
Természetesen szigorúan csak az ismétlés kedvéért említem meg, hogy ez a mondás Hitlertől származik. Nem feltételezem, hogy lenne aki nem tudja.
Adolf H ezt a tömegekre értette. De csak ő! Mindenki más úgy értelmezte, ahogy volt.
A Rothschildok és a Rockefellerek millióit értették alatta, amivel pénzelték a diktátort.
Ugyan ezt látom most kicsinyke elhajlással. Orbánék is a milliókra hivatkoznak a kétharmados többségükkel, de közben milliókat nyúznak le azért, hogy keményen feltőkésíthessék azt a réteget, akik pénzelik őket. Most is, de majd a későbbiekben is. Egyelőre még segíteni kell nekik, hogy jól megkapaszkodhassanak. Kapaszkodik a "karvalytőke"! Aztán ha már kellőképp megerősödött, akkor már elboldogulnak maguk is. És természetesen nagy-nagy boldogulásukban nem fognak megfeledkezni a nagy jótevőről és csorgatják neki a milliókat. Milliók fognak mögötte állni! Egészen pontosan, milliárdosok milliókkal!
Na ezt kell túlélni, lenyelni a szemérmetlenségüket, pofátlanságukat, arcátlanságukat és a mérhetetlen arroganciát, cinizmust amivel ezt a képünkbe verik. Nézzétek meg nyilatkozataik közben akár Orbán, akár Lázár, vagy Kósa -vagy mondhatnám bármelyiket- gunyoros, cinikus és flegma mosolyát, stílusát. Van képük hozzá, van merszük és bátorságuk a képünkbe vigyorogni! Vigyorogva hazudni! Reggeltől estig! Estétől reggelig! Nemes egyszerűséggel mondom, hogy mindenki értse. Az sem igaz, amit kérdeznek!

5 megjegyzés:

  1. Forr az indulat tehetetlen dühünkben. El fog jönni az az időszak amikor arcukra fog fagyni a mosoly, de nagyon félek, hogy az nekünk nem lesz jó érzés. A mostani is cefet rossz korszak, de ami az Orbán éra után jön az meg még rosszabb lesz.

    VálaszTörlés
  2. Én már elég idős vagyok ahhoz, hogy életem tapasztalata alapján jósoljak, eddig mindig jobbat vártam, és mindig rosszabb lett nekem. Egyszerű következtetés, amit ténynek is elkönyvelhettek, hogy igenis rosszabb lesz.

    Tudom a remény hal meg utoljára, de az is meghal, nem? Ez nem pesszimista gondolkodás a realitásokat mérlegelve látom a szomorú jövőt.

    VálaszTörlés
  3. - Nagyjából egyidősek vagyunk, ebből és a tapasztalatokból kiindulva jogos a jóslás kiindulási alapja. Tényleg mindig jobbat vártunk ...
    Na de pont azért! Nem olyan ez mint a lottó. Itt nagyobb az esély, hogy egyszer bejön. Már rohadtul ideje lenne!

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretném. Az igaz, hogy nagyobb rá az esély mint a 40.000.000 : 1-hez, de még a 10 : 1-hez is elég rizikós.

    VálaszTörlés