Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. június 1., szerda

A Homatech felkészül

Ha kedvem volna a lökött szóviccekhez -s miért is ne volna- akkor úgy mondom, a Homatech tájékoztatása a gumi fonnyasztóról hervasztó.
Elsőként is, szórták nekünk a tájékoztató füzetecskét, amiben tulajdonképp csak karcolták a felszínt minden témában. Az a füzet csak arra volt jó, hogy kérdések tucatja szülessen azon fejekben, kik kicsit is belegondoltak, vagy kevéske időt áldoztak utána nézni a dolgoknak.
Majd jött az az ominózus lakossági fórum a Kinizsi tagiskolában. Kaposváron az első s egyben az utolsó. A Taszáron elhangzottakról én nem nyilatkozok, mert nem voltam ott, vannak nálam avatottabbak. De amit hallottam, az sem volt fényesebb!
Ami akkor este ott a Kinizsi tagiskolában világossá vált, az a tény, hogy a Homatech részéről érkezettek nincsenek kellőképp felkészülve.
Döbbenetes volt az az elképzelésük, hogy levetítik az érkezetteknek a már kiszórt füzetecskét ezzel az idő nagy része el is megy, majd pár kérdés, pár általánosság, körmondat, mellébeszélés, hivatkozás válaszként, s vége!
Elfogyott az időkeret, mehet mindenki, merre lát.
Márpedig ez volt az elképzelésük, hisz ennek keresztülhúzásával hamar elérkezett számukra a pillanat, amikor sok lett a kérdés! Sok és részükről szakszerűen nem megválaszolható! Két dologgal is bizonyíthatom.
A Homatech vezér a kérdésekre vagy a füzetecskéjükre hagyatkozott a válaszában, vagy terelte a kérdést, vagy csak annyit tudott, ez más.
Ez maga a döbbenet! Miközben előszeretettel hozta fel a dunaszerdahelyi üzemet mint működőt, ha kapott egy kérdést az ottani problémákról, akkor annyi volt a válasz, ez más. Mint aki nem tudja konkrétan kibontani, mi az a más. Miben is más?
A vége felé kezdett az az érzésem lenni, ő ugyan jobban bebiflázta a saját tájékoztató füzetüket mint én és valószínűleg valamivel többet olvasott utána az interneten nálam, de alapvetően nincs több információ a birtokában mint néhány kérdezőnek.
Annyi semmiképp, ami arra mutatna, ő aztán keni-vágja a szakmát, az üzem működését!
A másik, a magukkal hozott szakértő. Kapott egy kérdést, aminek megválaszolásához konkrét számadatokkal kellett volna szolgálnia  és ... És időt kért!
Neki ugrott számolgatni. Nem is számítottak komoly kérdésre? Miért nem?
Gyanítom azért, mert szép nyugodtan, beballagtak mint maci a málnásba, abban a tévhitben, ebben  városban már minden le van zsírozva. Itt gond nem lehet.
A telket megkapták ahogy megkapták, meg az ígérvényt, a kaposvári polgár ha azt hallja Szita Károly ..., akkor csak bólogatni fog.
Kaposváron minden úgy megy, ahhoz képest a Gördülő Csapágyművek is, falábú kalóz!
És mégsem!
Meg is szülték az új haditervet. Megjegyzem igen jó terv.
Azzal, hogy beküldött kérdésekre óhajtanak válaszolni, kivonták magukat a tűzvonalból, nem kell szembesülni a kellemetlen kérdésekkel, pláne nem a váratlanokkal.
Nem szemtől szemben megy a vita, nem derülhet ki a felkészületlenségük.
Nem lehet kapásból visszakérdezni, ha valami mégis sántikál. Lesz idejük jól megrágni a választ, alaposan kielemeztetni a választ igazi szakértőkkel, azt megfogalmazni, fogyaszthatóvá tenni. Míg a kérdező egymaga áll szemben, nem lehet mellette egy jobban felkészült, esetleg egy szakértő mint egy nyílt fórumon.
Veheti úgy ezt az ellenzők tábora, hogy a Homatech erősít, felkészül és támad!
Lesből támad!
Erre sok mindent lehet lépni, csak egy ami elkerülendő, a defenzív magatartás.
Azért, mert a túlzottan defenzív hozzáállás már könnyen bénítóvá válhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése