Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. június 6., hétfő

Vigyék a Holdra!

Olvastam a közösségin jó néhány kérdést, a kérdezőket természetesen nem árulom el, egyrészt mert nem hatalmaztak fel erre, igaz, nem is kértem felhatalmazást, másrészt meg nem engem kérdeztek.
Bár, akár úgy is vehetem, hisz a kérdés nem egy személynek szólt, akkor pedig a közzététellel, mindenkinek. Agyalni, márpedig kell!
Gondolatokat szül, jó gondolatokat is.

Persze feleslegeseket is, de azokra hamar lesz válasz.
A jók meg előreviszik a dolgokat. Vagy legalább erősítik.
Ok! Nem filozofálgatok tovább, mert nem szakterületem.
Mindössze azért emlegettem fel a fentieket, hogy érzékeltessem, magam is elgondolkodok efféle dolgokon, s ezért ez a bejegyzés is.
Jogos a dilemma, kőkeményen beleálltunk jó néhányan abba, hogy a gumikrematórium itt ne vethesse meg a lábát!
No de! Mi lesz akkor a rengeteg gumihulladékkal?
Nem akarom elbagatellizálni, de eddig is lehetett volna vele valami. Bőven elégséges a képesség a levetett pacskerek feldolgozására. Csak ugye, azok a darálékot előállító feldolgozók, termékükre nincs elég kereslet. Miért is? Sokan szomorúak lesznek, de politizálok kicsit. Mert tán utakat kellene építeni, nem kisvasutat!
Ha lennének normális utak, a gumikat is ritkábban kellene leszedni.
De azért, azt sem bírom megállni, szóvá ne tegyem, nem értek a kérdés olyan szintre terelésével, mely azt firtatja, ugyan kinek nincs autója?
Igen. Sokaknak van, cserélni kell időnkét, és remélem még többeknek lesz -ha minden simlis megszedte magát és végre az elvégzett munka után a megérdemelt fizetések korszaka jő el-, mert ez a 21. század!
Az pedig, hogy mi legyen a levetett gördülővel, hadd ne legyen az autós dolga, legyen azé aki zsebre suvasztotta a beépített termékdíjat!
Pontosan, mint a szelektív hulladékok gyűjtésénél. Kifizetem a szinte már mindenbe beépült környezetvédelmi termékdíjat, plusz egy részét a cuccoknak még átfuvarozhatom a városon (mert nem mindenért jönnek házhoz még Kaposváron sem), plusz tisztán adjam le, stb, stb.
Akkor a minimális elvárásom, hogy a rengeteg beszedett pénzemért ne az egészségem kárára akarják feldolgozni a hulladékot, pláne, mert lassan egészségügyi ellátás sem lesz ingyen, csak ha fizetek!
Közbeszúrva, nekem is lenne egy egyforintos kérdésem.
A szelektíveket ugye, kiöblítve, tisztítva kell betenni a gyűjtőedénybe. A zsíros tejes flakonnál, pacalpörkölt konzervdobozánál ugyan mit ér az öblítés?
Tehát vagy többször öblítem, vagy elmosom meleg vízzel. Mindez ivóvíz!
Akkor, mi a környezet kímélőbb? Ha koszosan belevágom a kukába, vagy ha elcseszek rá egy csomó ivóvizet? Fogy a föld ivóvízkészlete!
Végezetül, hol is legyen ez a gumiégető? Jó kérdés. Más városba?
Nem! Sem itt, sem más városba ne legyen!
Csúnyát mondok, de a holdon a helye! Feltéve, ha a nem látható oldala is lakatlan!
Megindokolom. A Pest Megyei Közgyűlés, az Alaptörvény, az egészséges környezethez való jogával utasította el gyakorlatilag a megyéből!
                                                       "KIVONAT"

                            "Pest Megye Önkormányzata Közgyűlésének
                            2016. január 29-i ülésének jegyzőkönyvéből"

"Tárgy: tiltakozó állásfoglalás kialakítása a Százhalombattára tervezett gumihulladék feldolgozó építése ügyében
                                     13/2016. (01.29.) PMÖ határozat
Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése

Magyarország Alaptörvényében foglaltak szellemében, miszerint „Magyarország elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez”, Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése a megye lakosságának érdekeit szem előtt tartva tiltakozását fejezi ki a Százhalombatta belterületén megvalósítandó gumihulladék-feldolgozó üzem építése ellen. A Közgyűlés felkéri Elnökét, hogy a Közgyűlés határozatáról értesítse a Pest Megyei Kormánymegbízottat, mint az engedélyeztetésben eljáró hatóság vezetőjét."

"Határidő: azonnal
Felelős: Szabó István, a közgyűlés elnöke"

Nem szaporítva tovább. Vigyék a Holdra! Az van legközelebb.
Ha Pest megye lakosaira vonatkozik az Alaptörvény eme passzusa, akkor Somogyra is és a többi megyére is!

Úgy vélem, jó néhányan -tán a többség- egyetértünk abban, nem ez a fajta feldolgozás az egészséges, nem való ez sem ide, sem máshová, de ettől még a használt gumik feldolgozását meg kell oldani, oldja meg akinek ez a dolga és az ügye leegyszerűsítése és a nagyobb profit okán:
- ne kísérletezzen emberekkel, ne veszélyeztesse egészségük, a jövő generációk egészségét, környezetünk, megélhetésünk, megtermelt és már meglévő javaink, termékin és leendő javaink és termékeink sem!
Semmi mást nem kérünk, csak amink van!
Egészséges levegőnk, ivóvizünk és földünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése