Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. június 12., vasárnap

Vér a pucában

Felbolydult a "világ kicsiny szeglete" mióta kijött az ítélet, lehet helyi népszavazás. Nem lesz egyszerű, de lehet és lesz is!
Pintér Attila népszavazásra irányuló kérdése tehát jó volt, annak elutasítása a választási bizottság részéről, hát hogy is fogalmazzak árnyaltan?
Nem igazán volt helyesen indokolt!
Pintér Attilától elnézést kérek, azért, mert anno az elutasításkor, azt vélelmeztem, rosszul fogalmazta meg a beadványt és rosszul nyújtotta be.
Sajnos, még mindig hajlamos vagyok szakmaiságot, törvényességet, jót feltételezni ........... Tévedtem!
Most, hogy lehet népszavazás, a támogató aláírások begyűjtésére szolgáló ívek elkészültével, én biztosan nem bírnám kihagyni a ziccert s az első példányt oda tenném Szita Károly elé. Írja alá polgármester úr! Ahogy ígérte!
Pintér Attilának biztosan van ennyi vér a pucájában, de azt nem tudom, értelmét látja-e?

Meglehetne ezt az egész ügymenetet gyorsítani, ha öt képviselő beterjesztene a testület elé, egy helyi népszavazási kezdeményezést. Úgy vélem, az ötök még meglennének, s volna vér bennük benyújtani ..... no de! Azt meg is kell szavazni!
Ha megszavazná a Fideszes többségű testület, akkor hajrá! S volna annyi vér a pucájukban? E tekintetben is pesszimista vagyok! Úgy gyanítom nem.
Pedig lehetne! Ugyan miért nem szavaznák meg? Hisz ott a lobogtatott reprezentatív közvélemény kutatás a kezükben, a kaposváriak többsége egyetért a beruházással.
Ha az a kutatás valós, akkor ugyan mi vesztenivalójuk van? Öntsenek végre tiszta vizet a pohárba, hívják ők szavazóurnák elé az embereket hisz úgy is biztosak a többségben.
Vagy nem? Tán ferdítettek?
Ha ezt a kezdeményezést az ötök beterjesztik, és a Fideszes többség leszavazza, akkor ők ebben az ügyben, az én szememben, gyáva, hazug, hitelüket vesztettek lesznek. Úri ember a biztosra ugyan nem fogad, de ki mer állni megmérettetésre!

Épp ezért, arra kérem városom összes polgárát, ne nézze a zászlókat, merje felvállalni
a népszavazást és az arra irányuló kérdőívet írja alá!
Ha netán -de még lehet- a vezetőink pucájában nem lesz elég a vér, legyen a miénkben! Írja alá mindenki aki elé odakerül az ív -márpedig oda kell kerülnie-, nem mint pártszimpatizáns, hanem mint Kaposvár városa polgára és szimpatizánsa!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése