Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. július 16., szombat

Egyoldalú a tájékoztatás ...

Elmesélem nektek, miként is jártam. Elmesélem nektek, annak apropóján, hogy én többekkel ellentétben nem azon a véleményen vagyok, hogy most csituljunk és tartalékoljunk a helyi népszavazás előtti kampányidőszakra, hanem azt gondolom, ébren kell tartani a figyelmet, az érdeklődést.
Ébren kell tartani, mert az ellenfél nem nyugszik, gőzerővel kampányol a beruházás mellett, folytatja Kaposvár lakosságának "tájékoztatását", méghozzá egyoldalúan, teret nem engedve az övékétől eltérő véleményeknek.
Miközben minket félretájékoztatással vádolnak, ők ezt minden felületen megtehetik és még csak hozzá sem lehet szólni!
Még az ellenvélemény megjelenése sem megengedett!
Elmesélem!
A KP, "Leadták az íveket" címmel leközölte írását, amelyre reagálva egy hozzászóló felemlegette a fejlődést és munkalehetőséget.
Neki válaszolva szóltam én hozzá, egy másutt már közzétett véleményemmel, amit olyannyira zokon vettek, hogy azonnal eltávolították, majd ma is.
Ez volt az:
//- Én is, igen sokszor hallottam a "kell a munkahely" érvelést. Igen. Kell! De ez? Ennyi? Kb. harminc? Az fogja megmenteni a 65 ezres város foglalkoztatottsági statisztikáját? Merthogy az ötvenből közel húszat hoznának, joggal feltételezem a vezetőket, adminisztrációt, szakértelmet. Micsoda remek harminc! A hó-rukk kategória.
Amit máshol kikötői dokk munkásnak hívnak. A gurítsd, tedd ide, pakold be a gumit!
S vajh mennyiért? Minimálbérért, vagy a város közvetítene oda közmunkásokat?
Ezt a harmincat kéritek számon? Akkor egyet én is.
Csak egyet. De ha kell, akkor folytatom.
Hány munkahely volt a Kaposvári Ruhagyárban? Segített Szita Károly megmenteni? (Válasz: 1800! Nem!) S ha már kiemelt beruházás lett és Szita Károly is Fideszes, hadd kérdezzem már meg: -Mennyi munkahelyet teremtettek az ígért egymillióból?
Én nem számolnám bele a közmunkásokat és a külföldön munkát vállalókat! Kérdem én: -Hányan mentek ki Kaposvárról külföldi munkára? Merthogy a városban elképesztően sok, a nap bármely szakában zárt lakás és igen-igen sok helyen mondták el nekem a szomszédok: -ne keresse, németbe ment dolgozni! Micsoda remek perspektíva!
Harminc anyaghordó Csányinak, és cserébe a régiót is beleszámítva, százezer ember egészségének kárára! Igen! Egészsége kárára! Mert ha csak azt hiszik ennyien, hogy egészségkárosító a beruházás, azzal már az életérzése, életminősége sérül, pszichés problémákkal fog küzdeni ami kihat az egészségére, egészségtudatára! De sajnos nem úgy néz ki, hogy ez csak hit. Valóban egészségkárosító az onnan kibocsájtott, vagy kikerülő anyagok "termékek" jelentős része. Inkább most fékezek, mert kezdek belelendülni ... Majd legközelebb. -//

Ennyit tettem oda, ezt sem bírta elviselni a felület!
Meg egy másik, egy rövidebb hozzászólást sem viseltek el.
Miután letörölték, gondoltam csellel élek, megosztottam a KP cikket és hozzászólok a megosztás alatt. Természetesen ezt sem lehetett! Ma reggel újra megkíséreltem, szinte azonnal törölték, de valami csoda folytán a rövidebb most maradhatott.

(Mint láthatjátok, nincs benne szidalmazás, nem írom kis betűvel a polgármester nevét, nem "krakusozok" nem vádolom sem őt, sem a zsebét, stb., stb. Efféle forma megjelenítések, máskor sem ékeim. Ókor, ha indulat is van bennem, egy-egy keményebb szót megengedek. Mint most. Basszátok meg, KP!)

Hááát kérem! Tudom, háttal nem kezdünk mondatot. Én megtehetem, én nem vagyok újságíró! Én csak egy blogíró vagyok. Ők a felelős újságírók!
Ők irkálgathatnak, majd ... korlátozhatnak.
Szűkebb értelemben ez nem cenzúra, mert nem államhatalom végzi, de tágabb értelemben az információknak a szélesebb nyilvánosság elöli mindenfajta elzárását is cenzúrának szokás hívni.
Súlyos a gond, mert a emberek ezrei elől zárják el az érem másik oldalát!

Mielőtt bárki is hinné, leszögezem, nem a sértődöttség szól belőlem. Az igazság!
Az, igen, bármennyire is magasröptűnek hallik.
Mert az ő dolguk lenne a korrekt tájékoztatás! Nem az enyém!

Mindezt tényleg annak alátámasztására jegyeztem le, hogy szerintem nem szabad ráülni az eredményre és várni, mert szép lassan őrölnek az egyoldalú tájékoztatás malmai és meglehet eredményesen és napról napra, óráról órára darálnak be valakiket!

5 megjegyzés: