Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. július 8., péntek

+100

+ 100! Ez van a plakáton. Csak attól tartok, most nem egyre gondolunk mi ketten. Mármint a reklámozó és én. Én ugyanis nem csak a plakátot nézem. Hanem a való világot. Alekosz meg a többi ... nélkül. +100! Ettől félek!
Hogy egyre több lesz a szerencsétlen, aki kénytelen majd megalázkodni mások előtt a bevásárlókocsiért.
A +100-ért! Már amennyiben megkapja. Jobb esetben elutasítják, rosszabb esetben még ott is átkúrják. Odaadják neki szíves mosollyal, szívélyességgel, tán még két jó szóval is kísérve és ....
Mikor kiveszi az "érmét, gazdagabb" lesz egy alátéttel.
Jó, jó ! Tudom én is, némelyik csak "álhajléktalan", nem igazán szorulna rá a kéregetésre, némelyik tolakodó, stb. De nem mind! És a számuk egyre csak nő, csak nő! +100-al!
De szabadna kérdenem, évente +100-al? Ok! Ez hülye kérdés volt.
Negyedévente, havonta, hetente +100-al? És egyáltalán van erre a növekedésre valamiféle kimutatás? Egyáltalán érdekel ez valakit azok közül, kiket érdekelni kellene? Egyáltalán nyilvántartja valaki azokat a munkanélkülieket, kik már -a hosszú évek miatt- mindenféle ellátásból kiestek? Az igazán ellátatlanokat! Vagy csak akkor tartják őket számon, ha önként bemennek és regisztrálnak? Amúgy meg ...? Tudom! Miért nem megy be?
Talán mert már megfásult, megkeseredett, kiábrándult. Talán tengernyi más oka is lehet.

Talán nem csak "kriminalizálni" kellene a munkanélküliséget és csak akkor nyúlni a hónuk alá, mikor bilincsbe kell verni őket.
Hajléktalant büntetni azért, mert közterületen él?
Hajléktalant, ellátatlant büntetni azért mert guberál, kukázik?
Hát hol legyen és mit egyen? Tessék már elárulni?
Most nehogy valaki is azt mondja, őket is majd ki kell hajtani a gátra dolgozni és lakhat barakkban. Aztán akkor majd kap fizetést, megszereti a munkát és így tovább.
Pár év az utcán és az illető "zombi" lesz! Előbb "össze kellene újra rakni"!
Szóval mennyi az annyi? Plusz mennyi?
.

2 megjegyzés: