Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. július 12., kedd

Pénz, pénz, ...

Valamikor nemrég olvastam egy cikket és ott megokosodtam. Megtudtam, mit is jelent a "dubajozik"? Eddig is sejtettem, de nem árt képben lenni. Na nem úgy! Azóta már beindult a rettegés pont emiatt. Kikerültek a fantomképek és rettegnek a "képbe kerülők".
Nekem viszont egyből beugrott egy régi-régi vesszőparipám. A költségvetéseknek mindig is az volt a legnagyobb bajuk, hogy kevés a bevételi oldal. Miként is lehetne növelni? Persze vannak olyan "mikéntek" amiket nagyon jól ismernek, csak az istennek nem akarják észrevenni!
Ezért aztán dübörög a fekete gazdaság, él és virul a korrupció. Élen az ellenőrizhetetlen pártfinanszírozásokkal. Érdekes, erről sem hallottam manapság.
De most nem erről. A régi vesszőparipámról. A kurva nénikről. .... Ok! Ez most tényleg kicsit félreérthető. De hát egy bohóc nevettessen is néha. Nem?
Illetve nem is annyira a kurvákról, hanem inkább az általuk megmozgatott hatalmas pénzmennyiségről van szó. Hatalmas tőke az. Tessék csak kicsit belelapozni a témába és milliárdok repkednek elő. Itt a baj!
Nem elő. hanem el. Úgy elszállnak, mint a pillanatok amiért leperkálták. Eltűnik a stricik és udvartartásuk zsebeiben. Mondom, súlyos milliárdok!
Miért is nem lehet ezt adó alá vonni? Azért, mert álszent módon kezelik az ügyet. Nálunk nem lehet hivatalosan prostitúció. Az hogy nemhivatalosan van, arról meg amíg lehet nem kell tudomást venni, mikor meg már nem lehet, akkor jön a "falmelléki duma".
Aztán a legjobb kurváink is kimennek külhonba nagy pénzeket keresni, a kevésbé jobbakat meg eladják rabszolgának. Persze ettől még marad idehaza is kínálat.
Pedig milyen egyszerű lenne. Nyilvánosházakat nyitni, vigalmi negyedeket létesíteni. Ellenőrzött körülmények közt. Egyből le lehetne "söpörni" a rárakódó bűnözést, élősködőket, nem is beszélve a higiénés oldalát. Mellé viszont csatolódna egyéb más szolgáltatási ágazat is. Ugyan úgy, mint mindenütt másutt, ahol ezt érdemileg kezelik. Sok-sok milliárd adózott jövedelem keletkezne.
Igazi húzó (toló) ágazatot lehetne belőle kiépíteni.
.

2 megjegyzés:

  1. Egy rúgóra jár az agyunk. Lásd: http://apa54.blogspot.com/2010/12/roka-fogta-csuka-22-csapdaja.html

    VálaszTörlés
  2. Csak az a baj, hogy míg mi itt "rugózunk", kilopják alólunk az egész országot!
    Itt stílszerű. Legalább tosznának rá!

    VálaszTörlés