Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. július 16., szombat

Guberálós Árpi

Rigó Árpád. Ő az a becsületes megtaláló, ki Kecskemét határában kikapart az illegálisan lerakott szemét közül 400 ezer forintot. Becsületesen leadta. Az utolsó pillanatban előkerült a tulajdonos, így Rigó Árpi lemondhatott a pénzről mint megtaláló. Sőt! A tulaj még keres 200 ezer forintot, mert emlékezete szerint 600 ezret dugott el.
És már nem csak ő keresi, hanem a rendőrök is. Gondolom mindenkin, ki a megtaláláskor és az azt követő pillanatokban a pénz körül megfordult. Árpin, közterület-felügyelőn, rendőrön, ... Egyszóval megy a nyomozás.
Meg a híre a médiákon keresztül. Csak arról nem olvasok egy sort sem, hogy miért is kell ennyi pénzt egy vállalkozónak elrejtenie, mikor elmegy hazulról? Miért is? Miért nem helyezte biztos helyre? Mondjuk egy pénzintézetbe. Adjak variációkat? Ugye, ne.
Aztán elfelejtette, hová is tette. Olyannyira, hogy egy idő után már nem is nagyon kereste sem ő, sem más a családból. Ha nagyon izgatta volna, akkor átnézik a lomot, mielőtt kipakolják. Szóval feledékeny az illető és nagyon nem is számított neki a "félmilla" körüli összeg. Akkor miért hihető, hogy az összegre jól emlékszik? Miért nem hallok arról, hogy azt is vizsgálná a hatóság, honnét is származik a pénz, ha már el kellett dugni?
Igaz jogában áll mindenkinek azt tenni a pénzével amit akar és jogában áll hülyének lenni.
Halljátok a dübörgést? Nem az elefánt ... ! Nem.
Dübörög a "fekete gazdaság"! Mert azért annyira nem hülye.

Csak megint a "kisemberek" csesznek rá. Árpi nem kap semmit. Eddig még kis jutalomról sem esett szó a tulaj részéről. Sőt, most már Árpira is és a többi közreműködő személyére is árnyék vetül.
Csak egyvalaki áll a napon és röhög a markába.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése