Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. július 22., péntek

"Nemzeti vágta"

Volt egyszer egy maratoni parlamenti ülésnap. Igen, van ilyen is. Bár ez sem mai hír. Hajnalig tartott az érdemi munka. Napkelettől másnap hajnalig. Nem semmi!
Volt is Székesfehérvár polgármestere -ki mellesleg országgyűlési képviselő is- a hatalmas gondban. Élete párja valami okból nem bírta a csemetét iskolába vinni, ezért a képviselő és polgármester úrnak lóhalálában kellett hazaautóznia a maratoni ülésnap után. Hajnalban! Hazaérve elvitte a gyerekét a suliba, majd egy órácskát ejtőzött is szegény megfáradt ember. Meg is érdemelte. Utána, tűz vissza a parlamentbe, tekintve egy fontos szavazásra. Muszáj volt szavazni, no! Szavazást követően "paripára" magyar képviselő és polgármester, mert odahaza is várta az ülés. Teljesen jogos. Miként mutatna egy városi közgyűlés a polgármester nélkül.
Teljesen megroskadtam és vívódva bár, de átértékeltem a világnézetem!
Ezeknek a szerencsétleneknek a vérét is kiszívja a haza szolgálata és még csak annyit sem fizetnek nekik, amiből egy bébiszittert lehetne felfogadni.
Igaz, ha a "lóvé nem is dől" nekik, azért gáláns a haza, mert legalább benzint ad.
Bőséggel ad! És azt mi fizetjük meg, nem mint a bébiszittert!
.

2 megjegyzés: