Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. július 21., csütörtök

Győztünk!

Győztünk?
Most igen. Ebben az ügyben igen. A gumiégető ügyében. Abban igen. Abban győztünk.
Mert nem lesz. Itt nem lesz!
Kik elejétől azt mondták, ez csak a gumiégetőről szól, nem másról, semmi másról s még most is ebben a hitben vannak, nekik teljes a győzelem. Holnap a közgyűlés után, bonthatják a pezsgőt.
S amúgy?
Az ügy kezdetétől napjainkig számos kérdés merült fel, amikben vagy várat magára a válasz, vagy olyan kérdések azok amelyek eddig is a levegőben lógtak és továbbra is ott lógnak!
Lógnak! Naponta ütközünk beléjük s vagy lerázzuk magunkról, vagy elhessegetjük, vagy félrenézünk, ha lehet tudomást sem veszünk róla. Mert azok a kérdések nem csak itt Kaposváron lógnak a levegőben, de mindenütt. Válaszokra várnak!
Egyet megválaszoltunk. Csak egyet.
S akkor most hogyan tovább? Feloszlunk s minden visszaáll a "normális" kerékcsapába? Hogyan tovább? Vegetálunk ismét és hárítunk? Tovább áltatjuk magunk?
Tovább áltatjuk magunk az én nem politizálok süketeléssel?
Vagy végre megértettük, hogy a politika szó eredeti jelentése közélet. Közélet!
Ebben a megvilágításban van aki nem politizál? A pártpolitika az más!
A kettőt összemosni, az meg o ....óóóó, hát az vezetett ide! Itt is. Mindenütt.

4 megjegyzés:

  1. Visszaléptek? Így legyen ötös találatom. Bár nem nagy kunszt volt kitalálni, hogy mi lesz a gyáva társaság lépése. Ezzel bebizonyították, hogy totál tisztásában vannak kormányzásuk rossz voltában, mert nem merték vállalni a megméretést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem merték volna vállalni ha rajtuk áll, de szokás szerint hazudnak! Nem Szita lépett vissza, hanem Csányi!
      A tulajdonos jelezte, nem kívánja megépíteni a feldolgozót (az Csányi) minek hatására Szita Károly kezdeményezte közös megegyezéssel a Homatech vezérnél (az István Gábor) a szerződés felbontását. Tehát Szita Károly nem visszalépett, hanem vissza léptették! Ha jobban tetszik, Szita nem értette meg amit Csányi megértett a 19.000 aláírásból!

      Törlés
  2. Felvilágosítani a népet, hogy valójában miért léptek vissza. Mert egyetlen egy vesztes népszavazás bukásukat jelentené. Félnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel maximálisan egyetértek,annyira tartanak inden vereségtől, hogy inkább elkerülik. Félnek. Igen. Félnek, mert látványosan fogy a népszerűségük, támogatottságuk, bármit is hazudnak erről a közvélemény kutatások eredményeiben.

      Törlés