Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. április 16., hétfő

Élővíz ami dögkútként funkcionál

Ez már szégyenletes és gyalázatos!

Szégyen, gyalázat ami a Deseda vizével (vizében) van.
No meg az, hogy a jelek szerint senkit nem érdekel!
Nincs a tónak gazdája?
Amellett most már erősen undorító is, mint a látvány mint pedig a bűz miatt. És a dögök csak szaporodnak!

Tényleg nincs ennek a kiránduló, szabadidő és horgászcentrumnak gazdája?
Én nem vagyok oknyomozó újságíró, még csak újságíró sem. De amúgy tán vannak még a városban. Csak akkor ők nem kirándulnak? Vagy nem errefelé?
Most már förtelmes amivé lett a víz! Busa dögök tömkelege. Nem túlzok! Tömkelege.
A fotókon sem a híd s nem is a nádas a lényeg. Hanem a vízen ringatózó tetemek.
Ha kedvem, gusztusom lett volna, akkor itt a Yoker-öbölben, ami a Deseda területéhez mérten egy plédnyi terület csupán, készíthettem volna tucatnál több ilyen dögös képet!
Tényleg nincs a víznek gazdája? Nem akarom elhinni!
Talán csak az van megint amit nagyapám szokott volt mondani: -szarnak kárnak nincs gazdája! Mert ezt eltakarítani pénzben fájna!
Azért a horgászegyesület sem kevés pénzt szakít rajtunk horgászokon, a versenyeken meg pláne! Arra viszont a jelek szerint nem telik, hogy vegyenek néhány száz zsákot és a halőrök összeszedjék motorcsónakkal a tetemeket. Ha ezt folyamatosan művelték volna, akkor nem lenne ennyi a vízen, a partokon sem, viszonylag frissiben ki lehetett volna szedni nem most, hogy már erősen szaglana, bomlanak!
Vagy ha nem ők, mert ki tudja ki feladata, akkor az önkormányzat?
Tán csak tellett volna egy pótkocsi, konténer bérletre és irány egy dögkút. Vagy egy dózer oszt elásni az erdőben! Ez legalább lebomlana nem úgy mint a színház törmeléke a Szarkavári tölgyek közt!
Ha már szóba hoztam a partokat. Ott is sok van. Még a kezdetekkor sokat kihúztak a csónakos horgászok a partra. Tán hogy felegyék a varjak, meg a rókák. Mert akkor még nem volt ennyi. Mindegyik dögevő, de én varjút sem látok már busa dögöt csipegetni. Annál már nekik is jobb a gusztusok, vagy elteltek. Nem csodálom ha elegük lett belőle!
Visszakanyarodva az önkormányzathoz. Így akarnak ebből a tóból és a környékéből kiránduló paradicsomot varázsolni? Kempinggel és stranddal ugye?
Az biztos, az idei esztendőben én egyetlen egy alkatrészem sem dugom a vízbe!
Láttam olyan területet, ahol a tetemekből kioldódó olaj miatt olyan a víz teteje, mintha kisebb tanker kapott volna léket!
Éghetne a bőr a képén mindenkinek, akinek a Deseda vízkezeléséhez köze van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése