Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. április 7., szombat

Latolgatom az esélyeket ................................... Somogy 1. - 18.4.8

Ha változást akarsz,
menj el szavazni!

Ez az ami alapvetően kell a változáshoz! A többi az már latolgatás. Mint ahogy a mai napig megy a latolgatás, megy az esélyméregetés és emiatt megy a vita, sokakban marad, vagy nő, vagy elmúlik a bizonytalanság.
Megpróbáltam magamban a végtelenségig leegyszerűsíteni és úgy meghozni a döntésem! Elmesélem. Hátha lesz akinek segít a saját döntését meghozni.

Cél a jelenlegi kormány Fidesz-KDNP leváltása!
Mivel ehhez én Somogy 1-ben tudok hozzájárulni, hát itt latolgatom az esélyt!
Természetesen azért az országos politikát nem zárhatom ki, de minimumra csökkentem.

Mostani információim alapján (Nemzeti Választási Iroda Frissítve: 2018. április 7., 02:39:11)  Somogy megye 1. számú Országgyűlési egyéni választókerületében
31 jelölt lett nyilvántartásba véve! Nagy szám!

Közülük egyet azonnal kizárok, értelemszerűen a Fidesz-KDNP jelöltjét!
A maradék 30-ből azonnal kizárom a kamupártokat ez kapásból 20! Nem sorolom fel őket, mert húsz az hosszú lista. Maradt ugye 10! Tisztul ez!

Megengedő voltam és nem soroltam a kamupártok közé a MOMÁT és a FKGP-t de mint abszolút esélyteleneket nyilván, hogy kizárom! Be sem fognak jutni!
A maradék 8-ból kizárom a függetlenként indulókat is, mert úgyszintén esélytelenek, kizárt a bejutásuk, ne vigyék a szavazatot a semmibe! Ök ha jól számoltam 3!

Állva maradt eddig 5. Már csak öt! Ugye, hogy annyira nem is bonyolult?
Ők: Dr. László Imre - DK
       Miháldinecz Gábor - JOBBIK
       Kerepesi Tibor - EGYÜTT
       Dr. Busa József - LMP
       Berg Dániel - MOMENTUM

(Figyelmébe ajánlom mindenkinek az Országos Választási Iroda honlapját, mert ha ott szemezgettek, akkor az az érdekes látványban lesz részetek, hogy a felsorolt öt jelöltnek van arcképe is, természetesen Gelencsér Attilának is, és még két indulónak!
Ugyan mennyire akar ismert lenni és megszólítani engem az aki jelöltként is arctalan?)

Visszatérve a latolgatáshoz maradt nekem öt fő komolyan vehető jelölt!
Most jön a neheze! Tényleg most jön? Mindjárt kiderül.

Ha egyéni jelöltet akarok az egyéni választókerületében győzelemhez juttatni, már pedig azt akarom, mert a Fidesz-KDNP elsősorban az egyéni kerületekben verhető, akkor azt kell mondjam, hogy az országos mért adatok, a parlamenti küszöb eléréséhez szükségesen mért százalék elérését figyelembe véve ki kell zárjam a MOMENTUM jelöltjét, mert várhatóan nem érik el az öt százalékot. Ha mégis akkor nagyon közel lesznek hozzá, tehát semmiképp nem verhetik helyben a Fidesz-KDNP jelöltet.

Maradt 4. Már csak négy!
Pont az előbbi gondolatmenetem mentén, mert túl közel lesznek a küszöbhöz és ezért semmiképp nem tudják helyben verni Gelencsért, ki kell zárjam mint potenciális kihívókat a LMP és a EGYÜTT egyéni jelöltjét is! Ez már kőkemény, mert bármennyire is sokra tartom és kedvelem Kerepesi Tibort, akkor is kénytelen vagyok róla lemondani mint egyéni jelöltről, mert nem tudja legyőzni a Fidesz-KDNP jelöltjét!
Sakknyelven mondva az első "tisztáldozat" Meg kell lépnem a győzelem érdekében!

Már csak kettő maradt! De csak egy maradhat!
Na! Most jön a neheze! Tényleg jön? Tényleg. Mert esetükben már mindent mérlegre
kell pakolni. Minden esélyt. Az egyént, a pártját, az országos esélylatolgatásokat, az országos politikát, mindent!

Vanakugye az esélyszámolgatók ahol látszólag nagy a JOBBIK fölény. Látszólag. Ha azonban az összes esélylatolgató számítását egybegyúrják -és ezt megtették- akkor pont itt a Somogy 1-ben Dr. László Imrét mutatja esélyesebbnek. Ez egy!
Dr. László Imre életútja igen meggyőző. Írtam róla, nem ismétlem el, (ITT is, ITT is) ha felkeltettem az érdeklődésed akkor kattints a link hordozókra a zárójelben és lépj vissza olvasni. Anélkül, hogy Miháldinecz Gábort kisebbíteném, nekem meggyőzőbb.
Sokkal meggyőzőbb! Ez ugyebár kettő érv mellette.

Most a JOBBIK-ról. Egyetlen egy helyen nem lépnek vissza, senkivel nem tárgyalnak, de ez a kisebb hiba, sőt tán jobb is így, viszont ... viszont Vona Gábor azt hangoztatja hónapok óta, hogy egyedül készül kormányzásra. Ezt tudnia kell, képtelenség!
Tehát nem mond igazat, félrevezeti a választókat!
Másik. Állítólag ugye ezt az országot most egy gengszterkormány vezeti. A JOBBIK mögé pedig odaállt segíteni egy Simicska nevű milliárdos, aki ne felejtsük el anno egy volt azon gengszterek között akik most az országot viszik!
Én elhiszem, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr, csak épp erre nem látok rámutató jeleket,s így élek a gyanúval, hogy Simicska Lajos csak egy a gengszterek közül és fő célja visszaszerezni azt amit elvettek tőle. Gengszterháború. Kell nekem? Nekem nem! Gengszter már van! Sok is! Ha le is szedünk párat a tablóról, nem akarok másikat feltenni helyette!
Még más. A JOBBIK rendre hangoztatta éveken át, hogy a Fidesz az ő programjukat hajtja végre. Akkor ha kormányra jut mit várhatok tőle? Folytatja?
Még másabb. "Cukisodás". Vannak nekem olyan "nemzettestvéreim" akik jó ideje félretették a "véres szájuk", sőt, ha találkozunk hátba veregetnek és mindig elmesélik, Vona nem is akar választást nyerni. Meg Vona elárulta a pártját. De egyik sem fog másra szavazni, mint a JOBBIK-ra, Vonára, a JOBBIK jelöltjére. Most akkor higgyek nekik?
Nem! Nem hiszek! Végezetül.
Egy demokrata nem szavaz nem demokratikus pártra!
Márpedig a két esélyesebb jelölt közül az egyik igazi demokrata a másik meg még a legnagyobb jóindulat mellett is csak legfeljebb "demokrata gyanúsított"!
De inkább nem az!

S akkor célba értem. Én a rendszerváltáskor a demokráciát választottam, szeretném visszaszerezni, így ezen gondolatmenet mentén a JOBBIK jelöltje kiesett. Maradt egy!

Nekem, Somogy megye 1. számú Országgyűlési egyéni választókerületében, a legjobb jelölt a változásra, és amúgy egyben a legesélyesebb jelölt is
       Dr László Imre orvosprofesszor, szakpolitikus

     a DK jelöltje, az MSZP - Párbeszéd támogatásával.


Ui.: Kedves LMP-s barátaim!
Budapesten az LMP visszaléptette egy jelöltjét a DK javára. Ezzel tán sok LMP- vívódó lelkiismerete megnyugodhat. Nem szentségtörés átszavazni! További visszalépések is lehetnek és Szél Bernadett belátta, lehet együttműködni.
Kedves JOBBIK-os barátaim!
Tudom, ahogy egy igazi demokrata nem szavaz a JOBBIK-ra, úgy ti sem a DK-ra. Szavazzatok hát Miháldinecz Gáborra, még mindig jobb mintha Gelencsér Attilára tennétek a voksot.
Kedves MSZP-s barátaim!
Felesleges és késő gondolat már azon rágódni, hogy miért nem Pintér Attilát indíthatta helyben az MSZP és miért került Somogy 1. a DK-hoz?
Itt a végeredmény, holnap szavazás!
Kedves választópolgárok! Barátaim!
Levezettem itt egy esély latolgatást, a sajátom. A döntés is a sajátom! De a levezetés menete talán segít abban, miként is mérlegelj. Oszt ha más eredményre jutsz, akkor ahhoz az egyéni jelölthöz húzd az X-t! Két dologban látom a legfőbb lényeget!
Olyannál legyen az X akinek a pártja parlamenti befutó, és minél többen, minél nagyobb számban elmenjünk szavazni és behúzzuk az érvényes X-t!

Ha változást akarsz, ha nem, menj el szavazni! 70 százalék fölött jó eséllyel lesz változás, de ha
nem akkor legalább lehet mondani, van egy legitim kormányunk aki nem az eltorzított választási rendszer alig részvételével és annak köszönhetően jutott kétharmadhoz és elmondhatjuk, mi ott voltunk, a döntés többségi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése